Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2019 06:45

"У багатьох стається гормональний збій. Псуються шкіра та нігті, випадає волосся"

Автор: ФОТО надане Іванною Лесковою
  Іванна Лескова із чоловіком Володимиром сім років працюють фітнес-тренерами в одному з вінницьких спортклубів. До змагань з бодибілдингу жінка готується півроку
Іванна Лескова із чоловіком Володимиром сім років працюють фітнес-тренерами в одному з вінницьких спортклубів. До змагань з бодибілдингу жінка готується півроку

— Не святкую Новий рік і день народження. На Різдво додому не їжджу. Там заставляють їсти все підряд. А мені не можна, бо швидко набираю вагу, — каже 28-річна Іванна ЛЕС­КОВА з Вінниці. Цього літа брала участь у чемпіонаті світу з бодибілдингу. Потрапила до топ-6 найкращих жінок-бодибілдерів світу. За перемогу змагалися 300 представників із 60 країн.

— Для участі в чемпіонаті світу треба було заплатити понад 7 тисяч гривень. Порахувала, що дорого. Але чоловік сказав: "Ти що, дурна? Перестань рахувати гроші. Це ж чемпіонат світу. Треба їхати!". До конкурсу готувалася сім місяців, — розповідає Іванна Лескова.

Вона разом із чоловіком 27-річним Володимиром сім років працюють фітнес-тренерами в одному із вінницьких спортклубів.

— У школі важила 75 кілограмів, — говорить Іванна. — Для дівчини моєї статури — це багато. Через це комплексувала, навіть двох слів зв'язати докупи не могла. Коли навчалася на факультеті фізичного виховання Вінницького педагогічного університету, викладачка запропонувала заміняти її під час тренувань у залі. Погодилася, бо мені треба було набиратися досвіду. Спочатку була тренером із групових занять із пілатесу. Тоді скинула 15 кілограмів.

Після закінчення університету пішла працювати фітнес-тренером. Пізніше до мене приєднався й Вова. Ми з ним познайомилися, коли я вчилася на останньому курсі. Всі питають, чи ми не набридаємо один одному. Але Вова тренує чоловіків, а я — жінок. Тому бачимось ми тільки вдома.

У зал приходять дівчата, які важать 140 кілограмів, — продовжує Іванна. — Більшість із них не доглядають за собою. Навіть не дивляться у дзеркало й бояться фотографуватися у повний зріст. Допомагаю їм полюбити себе. Разом боремося із зайвою вагою. Через рік важать удвічі менше. Була одна клієнтка, яка через зайву вагу дев'ять років не могла завагітніти. Почала займатися у спортзалі. Скинула 40 кілограмів. Тиждень тому прийшла із кошиком фруктів і сказала, що чекає дитину. Від щастя разом плакали.

Вперше на змаганнях із бодибілдингу Іванна побувала 2015 року.

— Тоді разом із чоловіком поїхали на Кубок Полісся, щоби підтримати подругу, — розповідає. — Через рік і сама виступала. Тричі на день тренувалась. У харчуванні себе не обмежувала. Їла, щоби набрати вагу, бо через стрес і навантаження схудла до 56 кілограмів. На тих змаганнях посіла друге місце.

На тренування гроші не витрачаю. Займаються у спортзалі разом із клієнтами. Правильне харчування обходиться не дуже дорого. Багато грошей доводиться витрачати на самі змагання. Тільки 10 тисяч гривень потрібно на купальники. А ще треба заплатити за проїзд, проживання, харчування, макіяж. До змагань готуюсь півроку, бо організм підготовлений. Дів­чині, яка ніколи не працювала в залі, треба два роки гарувати, щоб туди потрапити. Це не дуже добре позначається на організмі. У багатьох стається гормональний збій. Припиняються місячні, псуються шкіра та нігті, випадає волосся.

Змусила маму схуднути на 17 кілограмів

Іванна та Володимир Лескови побралися 2016-го.

— Через чотири роки після знайомства Вова зробив пропозицію в Карпатах, — розповідає Іванна. — Гроші на весілля збирали самі. Працювали із 7-ї ранку до 10-ї вечора. Давали індивідуальні заняття. Година коштує 250 гривень.

Мої батьки мали зайву вагу. Перед весіллям заставила маму схуднути на 17 кілограмів. На святі влаштували фотосесію в залі. У білій сукні й фаті тримала в руках штангу.

Зараз ви читаєте новину «"У багатьох стається гормональний збій. Псуються шкіра та нігті, випадає волосся"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути