Ексклюзиви
четвер, 26 березня 2020 05:15

У Ярослава Федоришина відмовили нирки

Актор і директор львівського академічного духовного театру "Воскресіння" Ярослав ФЕДОРИШИН помер на 65-му році. У нього відмовили нирки. Також мав хворе серце.

— Ярослава Федоришина я знала майже 30 років, зі свого театрального студентства, — розповідає подруга Ольга Стельмашевська, 49 років. — Він був не просто одним із найважливіших учителів у професії, але й вірним другом і рідною людиною. Я часто їздила до Львова. Завжди старалася з ним побачитися.

Театр "Воскресіння" Федоришин створив 1990-го. За два роки заснував Міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев".

— Цей захід народила сама театральна атмосфера Львова, — розповідає Стельмашевська. — Зі своїх подорожей по інших фестивалях, Федоришин привозив потрібні театральній Україні враження і разом із ними — театри. У програмі "Золотого лева" було чимало спектаклів, що вперше показували в Україні. Федоришин перший привіз литовського режисера Рімаса Тумінаса. Бували білоруські малі експериментальні театри, модернові польські. Незмінними учасниками стали грузини, росіяни, бельгійці, німці, литовці, угорський театр із Берегово на Закарпатті. Обов'язково театр Романа Віктюка — із прем'єрною виставою сезону. Для мене "Золотий лев" був і залишається найунікальнішим фестивалем. Заради пам'яті Ярослава Васильовича він повинен жити і мати підтримку від держави.

У Ярослава Федоришина залишилися дружина, донька і двоє онуків. Прощалися з ним у Соборі святого Юра у Львові, поховали на Личаківському кладовищі. Лише найближчі родичі були на церемонії прощання. Ще одну обіцяють влаштувати після карантину.

Зараз ви читаєте новину «У Ярослава Федоришина відмовили нирки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути