вівторок, 03 жовтня 2017 05:01

Трьох дівчат поховали в закритих трунах
3

Софія Мазур (на фото),  Анастасія Кулинич та Сніжана Арпентій згоріли 16 вересня під час пожежі в одеському таборі ”Вікторія”. Від міської влади родини загиблих отримають по 200 тисяч гривень
Фото: www.rbc.ua
Сніжана Арпентій
 Анастасія Кулинич

Кілька сотень людей прийшли попрощатися із 12-річною Сніжаною Арпентій і Софією Мазур, 8 років. Їх поховали в Одесі 27 вересня. Дівчата загинули під час пожежі в місцевому оздоровчо-спортивному таборі "Вікторія".

— Родители Снежаны до последнего верили, что их дочь испугалась пожара и убежала, — розповідає волонтер Володимир. — Ми організували пошуки: обійшли всі заклади відпочинку, покинуті будівлі, прочесали парки. Та експертиза підтвердила: знайдені останки належать дівчинці.

Пожежа в таборі виникла у ніч 16 вересня. Працівники самотужки намагалися загасити полум'я. Рятувальників викликали за півгодини. За той час вигорів дерев'яний корпус №5, де перебували 42 вихованці будинку творчості "Промінь" і художній керівник ансамблю "Адель" Тетяна Єгорова. Загинули троє дівчат із кімнати №11.

Із третьою загиблою 9-річною Анастасією Кулинич попрощалися 25 вересня.

Поховали дівчинку в селі Троїцьке Біляївського району на Одещині.

— С Настей последний раз разговаривали за час до пожара — где-то в 22:30. На прощание сказала: "Бабулечка, пока, скоро увидимся". Детей не разбудили, когда начался пожар. Они убили нашу внучку, — каже Любов Кулинич, баба дівчинки.

Дітей ховали в закритих трунах. Директора табору "Вікторія" Петроса Саркісяна та старшого вихователя Наталію Янчик арештували.

Зараз ви читаєте новину «Трьох дівчат поховали в закритих трунах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути