Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2012 07:15

Трирічну дівчинку фарбують, як дорослу

Автор: фото з сайта posydenky.lvivport.com
  Американка Меган Браун із трирічною донькою Айрою. Дівчинка рекламує дитячий одяг і косметику
Американка Меган Браун із трирічною донькою Айрою. Дівчинка рекламує дитячий одяг і косметику

3-річна американка Айра Браун понад рік працює моделлю. Їй, як дорослій, роблять макіяж, фарбують волосся у білий колір та завивають його плойкою. Дівчинка засмагає в солярії. За зйомку в рекламі заробляє від кількох сотень доларів.

— Айра любить пускати мильні бульбашки, дивитися мультфільми, читати й малювати. Але найбільше їй подобається бути на сцені та перед камерою, — розповідає мати дівчинки Меган Браун на сторінці Айри в інтернеті.

— Часто діти стають заручниками невтілених життєвих сценаріїв своїх батьків. Хотіла мати стати відомою, а не стала. Тепер водить доньку по кастингах, — говорить столичний психотерапевт Валерія Цихоня, 25 років. — Діти від цього стомлюються. Насправді більшість хочуть гратися з однолітками. У психології "друге життя" батьківських амбіцій називають проекцією. Таким дітям у майбутньому буде важко відрізнити свої бажання та інтереси від чужих.

— До 15-16 років дівчаткам не можна користуватися косметикою, — додає київський косметолог Христина Черкащенко, 34 роки. — Особливо небезпечний тональний крем. До його складу входять пропіленгліколь і тимеросал, на які може бути алергія. Під тональним кремом шкіра не дихає, тому навіть доросла жінка ризикує мати вугрі. Дівчинка, яку в 3 роки мастять тоналкою, хай навіть на пару годин, у 15 виглядатиме, наче бабуся. Туш також може призвести до алергії й дерматиту. Фарбування волосся — до астми або анафілактичного шоку. До складу фарби входить аміак, а дитячий організм до нього дуже чутливий. У помаді є парфумерне масло, плівка від якого затримує токсини.

Зараз ви читаєте новину «Трирічну дівчинку фарбують, як дорослу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути