четвер, 27 грудня 2012 09:58

Три тисячі дзвінків за день приймають помічники Санти

— Я єдиний у світі генерал, який підпрацьовує помічником у Санти. Спочатку соромився своєї роботи, а тепер зрозумів, що щодня приношу дітям щастя, — каже американський генерал 49-річний Річард Скобі.

У листопаді та грудні, перед Різдвом і Новим роком, він працює у приймальні Санта Клауса, що розташована в центрі командування повітряно-космічної оборони США.

Приймальня Санти почала працювати 1955 року.

— Тоді одна компанія зробила помилку в номері, за яким діти могли додзвонитися до Санти Клауса, — розповідає Річард Скобі. — Надрукований у рекламі номер належав гарячій лінії командування континентальної системи протиракетної оборони. Телефони розривалися від дзвінків дітей, що просили переказати Санта Клаусу їхні побажання щодо подарунків. Тодішнє керівництво вирішило їх не розчаровувати. Полковник Гаррі Шоуп наказав відповідати на всі дзвінки. Через три роки тут заснували командування повітряно-космічної оборони Америки і вирішили залишити цю традицію.

У приймальні Санта Клауса щодня працюють 50 осіб. Десятеро залишаються чергувати на ніч. Усі приходять на роботу в червоних шапках, обшитих білим хутром.

— Найбільше дзвінків отримуємо у грудні, — каже Річард. — На цей час частина працівників звільняються від основної роботи. Усім видають телефонні апарати і навушники. Кожен дзвінок ми записуємо, а також вік, ім'я дитини та її прохання. Після новорічних свят діти продовжують дзвонити. Але тоді телефонують лише незадоволені подарунками. Їм кажемо, що Санта вже поїхав в Лапландію і його приймальня почне працювати наприкінці року.

За 12 місяців приймають 5-7 млн дзвінків.

— Три тисячі дітей щодня дзвонять у приймальню Санти. Майже половина починають просити вибачення за те, що протягом року не слухалися батьків. Обіцяють виправитися і спішать замовити подарунок. Багато дітей просять планшети, комп'ютери, плеєри чи електронну книжку. Дітям ніколи не обіцяємо, що Санта виконає їхнє бажання. Кажемо: "Ми перекажемо твоє замовлення Санті. Якщо він вирішить, що цей подарунок тобі потрібен, обов'язково принесе". Багато дітей мають скромніші забаганки. Якщо батькам важко зводити кінці з кінцями, діти просять чогось звичайного. Дівчинка з Чикаго благала, щоб Санта допоміг її батькові виплатити кредит, бо через це в них можуть забрати будинок. Хлопчик із Нью-Йорка попросив нову сукню матері. Він казав: "Мої батьки вже два місяці не можуть знайти роботу. Через це мама зовсім перестала купувати собі новий одяг". Уночі дзвонять дорослі, які в усьому зневірилися: втратили роботу, програли в казино велику суму грошей або не можуть придбати житло. Для таких головне, щоб їх вислухали і сказали, що скоро все налагодиться.

Річард Скобі почав працювати в приймальні 2007-го.

— Найважче було дати відповідь 3-річному Кері. Він сказав: "Мій тато завжди себе гарно поводив, але зараз ми живемо з мамою окремо. Хочу, щоб Санта мені повернув родину. Хіба я винен, що мама з татом посварилися?". Доки говорив із ним, сам розплакався у слухавку.

Замовляють планшети й телефони

Більшість українських дітей, за опитуваннями, мріють отримати в подарунок від Діда Мороза техніку: комп'ютери, гральні приставки, планшети й мобільні телефони.

— Раніше діти раділи кілограму мандаринів і пакунку цукерок, які можна було вішати на ялинку, ділити і їсти протягом усього січня, — говорить київський дитячий психолог Валентина Домська, 48 років. — Тепер, коли цукерки й мандарини не є дефіцитом і протягом року з'являються в оселях українців і в дитячому раціоні, потреби дітей до подарунків зросли. Їх уже мало зацікавиш книжкою чи пазлами. Вони хочуть або дорогі конструктори і ляльки, або техніку: телефони, комп'ютери, планшети. Такими подарунками не варто балувати змалечку. Дорогий подарунок треба заслужити. Поясніть дитині, якою ціною він потрапить до вашої оселі. Щоб його отримати, треба слухатися й поважати батьків, гарно вчитися.

 

Зараз ви читаєте новину «Три тисячі дзвінків за день приймають помічники Санти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути