четвер, 16 червня 2011 00:30

Три круки сидять у клітці в центрі Києва

Три круки — Карлуша, Корбін та Кирило — сидять у металевій клітці у дворі будинку на вул. Рейтарській, 9б у центрі Києва.

— Круки живуть тут із 1991 року, — розповідає 73-річна Віра Іванівна. Вона лускає насіння на лаві біля будинку. — Господар спочатку тримав їх удома. Одного разу забув зачинити клітку. Вони всі меблі випотрошили, пороздирали подушки. Пір'я по квартирі літало. Тоді дружина йому сказала: "Вибирай — я або птахи". Він вибрав її. За кілька місяців поставив тут клітку і поселив круків. Спочатку їх було четверо. Торік уночі якісь хулігани клітки розрізали і птахи вилетіли. Троє повернулися, а одного досі не знайшли.

У кожній клітці стоїть дитяча пластмасова ванна з водою та збита з фанери будка. Киянки Світлана й Наталія, які працюють в офісі у сусідньому будинку, під час обідньої перерви прийшли подивитися на птахів.

— Як першого разу були, Карлуша імітувала звук автосигналізації, — говорить Наталія. — Вона так уміло це робила, що люди з усіх офісів повибігали. Кожен думав, що то його машина сигналить.

Гілочкою чухає Карлушу.

— Торкатися руками цих птахів небезпечно. У них дзьоб такий, що запросто можуть палець відкусити. Господар птахів приходить сюди раз на два тижні. Може вільно їх гладити по голові та крилах, із рота навіть горіхи їм дає. Сюди часто водять екскурсії. Люди приносять крукам сосиски, пиво та булочки. Та вони найбільше люблять тухле м'ясо. Свіже ніколи не їдять, чекають, доки засмердиться.

Розповідають, що Карлуша кілька років не може висидіти пташенят.

— Кожного року на початку весни відкладає по п'ять плямистих яєць. Посидить на них днів 10, а потім з'їдає.

— І чого ви до цих птахів бігаєте? — кричить із балкона жінка років 60. — Їх же називають віщунами смерті. А ще кажуть, що крук — це перевтілений чорт. Як почне каркати, то треба сплюнути через праве і ліве плече. Це вбереже від погибелі.

Зараз ви читаєте новину «Три круки сидять у клітці в центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути