Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2019 05:46

"Тільки чув українську пісню — на очі наверталися сльози"

— Зробив пропозицію на побаченні в опері. Весілля святкували вдома, а наступного дня пішли на пари, — каже біолог 88-річна Діна БУТЕНКО. 12 лютого справила шості роковини по чоловікові, колишньому міністру закордонних справ Геннадієві УДОВЕНКУ. Помер від раку шлунка на 82‑му році.

Удовенко сім років був постійним представником України при ООН, чотири — міністром закордонних справ. 1999‑го очолив Народний рух. Тричі обирався до парламенту.

— Чоловік весь час ходив у ділових костюмах, — розповідає Діна Григорівна. — Любив сіро-блакитні кольори. В інших країнах йому було легко, бо володів англійською, польською і французькою мовами. Геннадій Йосипович був емоційною людиною. Тільки десь чув українську пісню — на очі наверталися сльози. Був пунктуальним. Якось на прийом у посольство Польщі приїхали заздалегідь. Він сказав: "Давай посидимо в машині, бо не годиться запізнюватися чи приходити раніше".

У шлюбі із Геннадієм Удовенком жінка прожила 60 років. Виховали доньку Олену. Їй зараз 64 роки. Дочекався правнучки Аліси. Вчив її англійської мови.

Зараз ви читаєте новину «"Тільки чув українську пісню — на очі наверталися сльози"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути