четвер, 06 вересня 2007 15:59

Тетяна Новошицька дякує коханці чоловіка

Автор: фото: Наталія ПАВЛЕНКО
  Тетяна Новошицька працює начальником відділу в ЖЕКу, отримує зарплату 700 доларів
Тетяна Новошицька працює начальником відділу в ЖЕКу, отримує зарплату 700 доларів

42-річна Тетяна Новошицька приїхала до України з російського міста Нижньовартовська. Вона має двох сестер у Криму й свекруху — в Західній Україні. Жінка завітала в гості до рідні й синів, які навчаються в Києві. Зустрічаємося з Тетяною в одному з миргородських санаторіїв, де вона вирішила оздоровитися. Розмовляємо на лавочці в парку.

— Народилася я в Україні, тут, у Полтавській області, — розповідає жінка російською. — Як мені виповнилося 11 місяців, батьки переїхали в Крим, у село Правда. Я вчилася в 6-му класі, коли мама захворіла на рак шлунку. Я рано вставала, щоб подоїти корів, довести до толку город, і йшла на уроки вже втомлена. На великій перерві, щоб ніхто не знав, бо соромно, бігла до корови.

Двічі на тиждень потрібно було прати. Пам"ятаю сцену: випрала я всю постільну білизну без машинки, перед цим виварювала її. Усе розвісила, зайшла в дім, сіла біля мами. Руки болять. Мама каже: "Дитино моя, треба ще ж попоратись". "Да", — відповідаю я й виходжу надвір. А мотузка порвалась, і вся моя білизна в бруді. Я як закричу — і до мами. А вона плаче...

Після смерті матері Тетяна поїхала навчатися до Мелітополя, в машинобудівний технікум.

— Приїжджаю додому, а батько пішов жити до іншої жінки, — веде далі Новошицька. — Він міг спитати: "Гроші в тебе є? Чи мені знову давати?". Що я могла сказати на це?

Студенткою Тетяна познайомилася з Ігорем Новошицьким.

— Ми зустрічалися більш як рік, а потім він мені шепоче: "Я зараз тобі скажу таке, після чого ти мене відразу кинеш". Я злякалася: одружений, діти? А він, виявляється, молодший на рік і вісім місяців. Це ж йому ще армія світить! Ми одружилися, і я моталась до нього в армію часто, доки не завагітніла.

Після народження синів Романа й Олега мешкали в Чернігові.

— Жили в бараку військової частини. Ігор залишився бригадиром на будівництві там, де відбував армію. Якось 7 березня до мене приходить його друг Олег і каже: "Хочеш знати, де твій чоловік?". А я: "Хочу". І він показав будинок коханки Ігоря. Вона, виявляється, костюмчик йому купила, вони в ресторани ходили, доки я думала, що він у відрядженнях. Вона на вісім років за нього старша. Стукаю в двері, відкриває. У кімнаті напівтемрява, на столі — тарілка з недоїденим огірком. "Мого чоловіка годувала?" — питаю. — "Да". Я цікавлюсь: "Тобі Ігор щось подарував на 8 Березня?" — "Ні". — "То я тобі його дарую", — і побігла в барак.

Потому Тетяна покинула чоловіка, але він повернув її.

— Оселилися ми в свекрухи, на Західній Україні. Вони порадили Ігореві податися на Північ, заробляти гроші. Він поїхав, а приїжджати забував, — сміється жінка. — Тоді я подалася з двома дітьми до Криму. Думаю, буде де притулитися — залишуся, ні — назад вернуся.

Влаштувалася дояркою. О третій ранку вставала, пила каву, фарбувалася й ішла на ферму. У селі шуткували: "А як не нафарбуєшся, корови молока не даватимуть?". Скотники по запаху парфумів знали, що я вже на роботі.

Тоді захворів батько і позвав сестер.

Слава Богу, що я в Сибіру, а не в Криму

— Я Наді кажу: "Тобі будинок буде, мені — велосипед". А батько відрізав: "Будинок буде Тетяні". Між мною і Надею наче кішка пробігла, а ми ж так дружили! Кажу їй: "Давай жити так, як раніше — разом, яка різниця, на кому будинок?". Але вона попросила в колгоспі якесь приміщення й перебралася туди.

Подруги порадили Тетяні подати на аліменти. Вона так і зробила:

— Ішли спочатку копійки. А потім повалили такі гроші! За два роки я склала п"ять тисяч доларів. Але продовжували жити скромно, мені хотілося наскладати дітям на навчання. Тільки в суботу їздила на базар і купувала цукерки, печиво й сосиски.

Якось навесні приїхав чоловік.

— Під"їжджає до двору іномарка. Дивлюся — Новошицький, кілограм під 120 — поправився. На шиї — хрестяра. Я думала, що морду йому чимось накачали — така здорова. Питає: "Де діти?". А в самого очі від сліз блищать. Він поїхав на Північ простим слюсарем, за п"ять років став начальником будівельної фірми, підлеглих мав 300 осіб. Розказував там усім, що я не хочу до нього їхати, а мені казав, що там умов нема.

Після того як чоловік повернувся на Північ, Тетяна й собі купила квиток до Нижньовартовська. Будинок залишила сестрі. Відтоді живе в Сибіру.

— Купили ми 4-кімнатну квартиру, забахкали ремонт, працювати він мені не дозволяв. Купив шубу норкову до п"ят, із салонів краси я не вилазила. А потім з"ясувалося, що в нього коханка — на 16 років за нього старша! Тетяною Володимирівною звуть. Ігор почав кричати: "Ну для чого ти дізналася? Я від тебе йду!". А розлучення? — питаю. "А ми вже давно розлучені". Встиг оформити без мене, — пояснює. — Не хотів квартиру залишати. Купив мені двокімнатну.

Нині Тетяна живе в цій квартирі, працює начальником відділу в ЖЕКу, отримує $700 зарплатні. Ігор уже покинув Тетяну Володимирівну, оженився на молодшій жінці з трьома дітьми. Синам оплачує навчання й оренду квартири в Києві. Після розлучення Новошицькі пробували зійтися ще раз, та розбіглися за два місяці. Тетяна каже, що й досі кохає Ігоря, однак жити з ним не буде, бо не може пробачити.

— А на чоловікових коханок не ображаюся — кожна жінка до себе тягне. Якби не Тетяна Володимирівна, то наша родина взагалі нічого не мала б, — говорить жінка. — Вона навчила Ігоря всьому, що він знає.

— Мені часто сниться сон: я в Криму, нема грошей, ніхто мені не позичає. Просинаюся в холодному поту. Думаю: слава Богу, що я в Сибіру, — усміхається Тетяна.

1964, 1 жовтня — Тетяна народилася в селі Староаврамівка Хорольського району Полтавської області
1965 — батьки переїхали в Крим
1980 — померла мати
1984 — вийшла заміж за Ігоря Новошицького
1986 — народився син Роман
1987 — з"явився на світ син Олег
1992 — чоловік поїхав на заробітки в Сибір, через п"ять років туди перебралася й Тетяна з дітьми
1998 — розлучилися
2006 — востаннє бачила чоловіка

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Новошицька дякує коханці чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути