Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 17:05

Страховки виплачують тільки померлим

  Галина Слободенюк: ”Компенсації не більше 500 гривень виплачують лише спадкоємцям застрахованих осіб”
Галина Слободенюк: ”Компенсації не більше 500 гривень виплачують лише спадкоємцям застрахованих осіб”

"У вашій газеті пишеться про все на світі. А мене ось хвилює одне питання, і я не знаю, до кого з ним звернутися. Я пенсіонерка, інвалід. Мені 60 років, я неходяща по хворобі ніг. Коли ще працювала на заводі, то виплачувала штрахівку на сина до його повноліття. Синові уже 26 років, а штраховку ніхто і не думає виплачувати. Я кілька разів зверталась до компанії "Оранта", але безрезультатно. Мені пояснили, що так рішив уряд. Ну гроші на сберкнижці забрали. Але як можна забрати дитячі гроші? Моєму синові вони дуже потрібні, бо йому немає звідки чекати підтримки. У мене пенсія менше прожиточного уровня. Підкажіть, до кого звернутися".

Запитує Лариса Зуділова із смт Чорний Острів Хмельницького району.


— За постановою Кабміну компенсації виплачують лише спадкоємцям застрахованих осіб, які померли у 2005–2008 роках. Але не більше 500 гривень, — каже юрист Галина Слободенюк, 29 років. — Родичі померлих до 2005-го нічого не отримають.

На компенсацію уряд виділив 10 млн грн. Страховки погашатимуть до 25 грудня 2008 року. Крім "Оранти", правонаступниками "Держстраху" — колишнього всесоюзного страховика — в Україні стали "Дніпро", "Оранта-Січ", "Астарта", "Орадон" і акціонерна компанія "Оранта-Лугань". Усі вони мають право виплачувати компенсації. Спадкоємцеві потрібно звернутися до відділення страховика з паспортом, копією ідентифікаційного коду, успадкованим свідоцтвом про страхування та свідоцтвом про смерть.

— Чим раніше людина звернеться, тим більше шансів отримати гроші, — наголошує Слободенюк. — Бо виділена сума в 700 разів менша, ніж потрібно.

Коли почнуть виплачувати гроші всім застрахованим особам, невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Страховки виплачують тільки померлим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути