середа, 03 лютого 2010 08:24

"Старший де ходив, там співав. А менший дуже розумний був"

Батьки співака 28-річного Василя Лазаровича живуть у селі Баня-Березів Косівського району на Івано-Франківщині. Василь Лазарович-старший, 51 рік, — будівельник. Його дружина 47-річна Ганна — домогосподарка. У травні їхній син представлятиме Україну на пісенному конкурсі Євробачення в Осло, столиці Норвегії.

До села із Франківська 90 км. У маршрутці пасажирка в товстій коричневій хустці питає, куди їду.

— До Лазаровичів? Там, де два сини — один співає, а другий зубний лікар? Моя дочка Світлана Голинська ходила до школи з молодшим Михайлом. Натішитися не могла, які то файні хлопці. Старший де ходив, там співав. А менший дуже розумний був.

— Як Василь співав на "Новій хвилі", то всім селом до телевізора поприлипали, — додає пасажирка в зеленому кашеміровому пальті. — А я аж сі сплакала була, як тоті оцінки повиділа.

2007-го на конкурсі "Нова хвиля" в Юрмалі українець був дев"ятим.

У Лазаровичів велика біла хата. Біля криниці – турніки та бруси. А також, в одній із добудов знаходяться підвісні кольца, канат, груша, гантелі та штанга.

— Дітей до спорту привчав, — каже господар.

У хаті святково накритий стіл.

— Син Михайло має приїхати із Франківська, з жінкою та онукою, — пояснює Ганна Лазарович. — Він на рік молодший за Василя, працює зубним техніком. Женився 2003-го. Василь був на Різдво — помагав мак терти, то його коронне заняття. Перед тим на мій день народження приїжджав у листопаді. З Михайлом купили мені пральну машину-автомат. Татові торік фотоапарат подарили.

Господар сідає за стіл.

— Своїми руками хату будував. Сам двері робив, піч ставив. Думав, будую для дітей. Хотів, щоб Василь був у школі вчителем математики. Він добре знав точні науки. Вірші зле запам"ятовував, а диктанти грамотно писав. До дев"ятого класу на одні п"ятірки вчився. Корову доїв не раз, свиням давав їсти. Косити в поле з татом ходив. Дівчат не приводив додому ні один, ні другий, у нас то не прийнято. Ходив у музичну школу в Яблуневі. Дорога сільська, вибита, в зимі як замете — нічого не їде. Два рази на тиждень ішов 9 кілометрів пішки туди і назад. Мучився з тим баяном. Думали, може, музику буде викладати в школі. А він — нє, захотів до Києва. Півроку додому не приїжджав. А тоді явився модний, у двох костюмах. Казав, що співає у мюзиклі "Екватор", йому заплатили за виступи.

Написали, що Василь — нова пасія Софії Ротару

Ставить диск із кліпом співака на російськомовну пісню "Прощай". Бере баян, пробує підігравати.

— Хтів, аби на українській мові кліпи були, — притупує ногою. — Якби від мене залежало, я би на пісню "Роса" Вадима Крищенка кліп зняв. Як узнали, що має їхати на Євробачення, почали писати про нього всяке. Друг із Росії мені газету привіз. Там написали, що Василь — нова пасія Софії Ротару. Його фотографія, слова. Василь дзвонив до сина Софії Михайлівни, пояснював, що він ні причому. Той його заспокоїв. Сказав: "Моя мама вже привикла. А ти тільки починаєш. Про тебе ще й не таке писати будуть".

Зараз ви читаєте новину «"Старший де ходив, там співав. А менший дуже розумний був"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути