Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 00:00

Собака Віктора Павліка краде цукерки

— Собак найчастіше заводять бездітні або самотні, — каже столичний психолог 47-річний Юрій Калашніков. — Чорних обирають ті, хто хоче спокою. Білих —  шукачі позитивних емоцій. Руді приваблюють людей, яким бракує в житті радісних подій.

Співак 43-річний Віктор Павлік має йорка Бусю. Купив його три роки тому в Дніпропетровську.

— Вітя подзвонив додому опівночі й каже, що купив собаку, — розповідає дружина співака 37-річна Лариса. — Хоч до того божився, що в нашій квартирі собак ніколи не буде. Коли привіз песика додому, син Павло понад годину його обіймав і цілував. Весь час повторював: "Як же ми жили без тебе всі ці роки?".

Буся любить цибулю, часник, гречку й оселедці.

— Якось лишили на столі коробку шоколадних цукерок. Увечері повертаємося, а вона порожня. Буся застрибнула на стіл, розкрила коробку і все з'їла. Нещодавно я парила синові ноги в гірчиці. Буся з миски всю гірчицю виловила й поїла.

Психолог вважає, що малих собак заводять неагресивні люди, які люблять за кимось доглядати.

— Господарі таких тварин отримують задоволення від сюсюкання зі своїми улюбленцями. Купують псів розміром із кішку, бо таких зручніше брати у супермаркет, кінотеатр чи в клуб на дискотеку.

Перший президент 77-річний Леонід Кравчук має німецьку вівчарку Жака та  двох дворняг.

— Уранці та ввечері вигулюю їх по 2 години, — каже він. — Апетит у них добрий, за місяць з'їдають мішок сухого корму. Інколи балую їх яловичими обрізками. Вони в мене добрі, нікого не кусають. Як чужі люди заходять, погавкають трохи й до мене біжать.

За доберманом Мейсі та ретрівером Роксі доглядає екс-голова комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель, 57 років:

— Мейсі вже 15 років, — розповідає Олександра Володимирівна. — Завела її після того, як у Запоріжжі пограбували мій депутатський офіс. Синові тоді було 7 років. Боялася, що зловмисники до квартири залізуть, коли він сам буде вдома. Купила добермана, бо це найкраща охоронна собака. Мейсі мені виняньчила трьох онучок. Як на дачі були, то ні вуж, ні миша у шпаринку пролізти не могли, вона одразу їх ловила.

Три роки тому Олександра Кужель придбала ретрівера Роксі.

— Головним у сім'ї собака вважає мого чоловіка. Щоб це довести, чоловік укусив Роксі за носа. Онучка розповіла дітям на вулиці, що її дід собаку загриз. Після того від нас усі шарахалися. Тепер називає діда Бабаєм.

Імпульсивні люди обирають агресивні породи.

— Бійцівських купують відчайдухи, здатні боротися до кінця, щоб довести свою точку зору. Вівчарок — лідери, які прагнуть самоствердження, постійності, цінують відданість та дружбу. Леонід Макарович має кількох собак — значить, він любить, щоб навколо нього була команда однодумців, не терпить нудьги.

Видавців 43-річних Віталія та Дмитра Капранових охороняє 4-річний алабай Байрам.

— Коли купували його, був цуценям, важив 60 кілограмів, — розповідає Віталій Капранов. — Тепер став 100-кілограмовим серйозним хлопцем. Якось поїхали з ним у село. Там вівчарки за ним бігали, гавкали. Він не витримав — кинувся на одну. Ледь від нього утекла. Та й сама винна — не треба на більших заїдатися.

Зараз ви читаєте новину «Собака Віктора Павліка краде цукерки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути