пʼятниця, 17 травня 2019 08:58

"Щоб добре виглядати треба висипатися"

Автор: фото надане Світланою Гасс
  Світлана Гасс має в Одесі салон краси ”Шантеклер”. До 40 років не користувалася косметикою взагалі
Світлана Гасс має в Одесі салон краси ”Шантеклер”. До 40 років не користувалася косметикою взагалі

— В школе я была очень худой. Это был мой единственный, как я тогда считала, недостаток. Надевала колготки, чтобы ноги казались толще, — говорить 59-річна Світлана ГАСС із Одеси. Перемогла у конкурсі краси для жінок поважного віку в Болгарії "Місіс бабуся Всесвіт" та завоювала титул "Міс Трансконтиненталь Класік" у США.

— Дзвонить якось дочка: "Я подала заявку на конкурс краси". Спершу подумала, що говорить про себе. Та виявилося, мова йшла про конкурс краси серед бабусь. Донька надіслала заявку замість мене, — продовжує Світлана. — Я була шокована. Сказала: "Мені 58 років, як це я там буду?". Дочка відповіла: "Ти будеш щаслива, я тобі гарантую. Потрібна фотосесія в купальнику. Я не бачила жінок у віці, які мають таку фігуру, як у тебе". Умовила. У Болгарії виграла конкурс і стала найгарнішою бабусею світу. Там мене побачили американці і запросили вже як модель на конкурс краси до Атланти. В них у травні завоювала титул "Міс Трансконтиненталь Класік". Отримала головний приз — корону та стрічку. Найскладніше для мене було — це вийти в купальнику.

У конкурсі брали участь дівчата від 18 до 45 років. Світлана Гасс була найстаршою учасницею.

— 18-річна американка привела свою маму, щоб подивилася на мене в купальнику, — розповідає жінка. — Не вірила, як можна в моєму віці мати таку фігуру. Презентацію про себе на англійській я читала з листка, бо мову почала вивчати лише нещодавно. Розповіла про себе, сім'ю, роботу, благодійність, Україну та Одесу. Журі були в захваті, подякували. Також було представлення національного костюма. Потім дефілювала у вечірній сукні, яку замовляла в одеському весільному салоні. Зірвала овації. Витратилась тільки на переліт та сукню. 12-річний онук пишається мною. Після конкурсу зустрічав мене в аеропорту. Коли вийшла, попросив мене вдягнути корону та почепити стрічку. Називає мене по імені — Свєта.

Світлана Гасс за освітою модельєр-конструктор та фінансист. 19 років тому відкрила салон краси в Одесі.

— У мене вся сім'я була спортивною та здоровою, — каже вона. — Моїй мамі 83 роки, але вона тримає себе у формі. Коли приїздила привітати з Днем мами, бігала з подружкою в парку. Бабуся все життя дотримувалася здорового харчування і мене до цього привчила. Я не їм чипсів, ковбас, кондитерських виробів. З дитинства займалася плаванням, гімнастикою. Зараз люблю ходити в походи і купатися в морі. Щоб добре виглядати треба висипатися. Рано лягаю спати. Прокидаюся о шостій. Ходжу тричі на тиждень у спортзал і щодня роблю розминку вдома. До 40 років не користувалася косметикою взагалі. Стараюся бути позитивною людиною, маю таких самих друзів. Коли сам собі подобаєшся — любиш навколишній світ.

Світлана була заміжня. Чоловіка поховала у 1990-х.

— Залишилася на руках із 11-річною дочкою. Було нелегко, але ні в кого нічого не просила, — згадує. Ночами шила на замовлення, вдень торгувала одягом на базарі. Коли подорожу­вала за кордоном, то потрапила в салон краси. Мене вразило, як там піклуються про жінок. Сама захотіла дарувати красу, щоб кожна могла собі це дозволити. Відкрила власний салон "Шантеклер" в Одесі. Інколи проводжу для пенсіонерів безкоштовні дні — купую торт і п'ємо чай. Люди приходять сумні, почуваються старими та негарними, а йдуть щасливими.

— Я збираюсь прожити ще 30 років активного життя, а потім буду думати, що робити далі, — додає Світлана Гасс. — Найголовніше — чимось горіти. Хочу бути прикладом для дітей, а їм треба здорова, красива мама та бабуся. Мрію розвиватися, бути моделлю. На критику не звертаю уваги. Її можна почути лише від лінивих невдах, які заздрять, бо самі нічого не змогли добитися в житті. В мене є сім'я, яка підтримує і надихає. Заради них я готова на все.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб добре виглядати треба висипатися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути