Ексклюзиви
четвер, 02 лютого 2006 19:45

"Скажений" голуб Вася живе на балконі

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Антон Шатура з голубом Васею
Антон Шатура з голубом Васею

Старезний темний під"їзд будинку на околиці Києва, за радіоринком. Однокімнатну "гостинку" тут знімають хлопці з Миколаєва: 29-річний Антон Шатура та його друг Дмитро, 28 років. Кажуть, що житло знайшли через знайомих, тому платять небагато.

У кімнаті дві гітари — акустична та електрична. На стіні — плакат із Че Геварою.

Антон за професією телеоператор. У Києві 5 років. Працював на трьох телеканалах. Зараз шукає роботу.

Умови у хлопців прості: чайник, тарілки, безліч попільничок і чашок для кави. Ночами вони пишуть музику. Обидва грають на гітарах, Дмитро ще співає.

У цій квартирі є ще один мешканець, подивитись на якого приходять усі знайомі, — голуб Вася. Він у хлопців уже чотири дні.

Хотіли назвати його "Павлік Морозов", бо він у нас і контужений, і відморожений

— Ішли ми з Дімичем по радіоринку, — сміється Антон. — Бачимо — здохла пташка посеред дороги. Взяли на руки, а воно дихає, крильцями лопоче. І дивно — потилицею весь час треться об землю. Дивимося, а в нього половина голови намерзла кригою, уявляєте? І ті крихти мозку, що в нього були, певне, відмерзли. Хотіли на батареї в під"їзді лишити. А потім пожаліли й додому принесли. Думаємо, крига розтане, птах зігріється, ми його випустимо. Та де там! Прижився, гад... От бачте, гадить, — показав на "сліди" біля батареї. — Ми його, доки не холодно, в коробку на балкон запхали. Він виконує команду "бар"єр", переповзає через стінки. Ну, знайомтеся, — Антон вийшов на балкон. — Вася, ка мнє!

По підлозі затупцював звичайний сірий голуб. Побачив нас і почав тертися потилицею об паркет. Так вивертав голову, що аж дзьоб дивився у стелю. Васю морозило, він увесь трусився.

— Симулянт нещасний, — регочуть хлопці. — Хворенького із себе видає, а сам їсть, як слон!.. Ми йому навіть паспорт зробили, щоб жив тут на законних підставах, — продовжує Антон. — Обмотали ніжку клаптиком папірця. Хотіли написати "Павлік Морозов", бо він у нас і контужений, і відморожений. Але потім подивилися на нього... Ну який він Павлік? Вася, та й годі! То написали "Вася Морозов".

Антон пішов на кухню, закурив і почав оповідати про своє життя. Мовляв, розважатися нікуди не ходить — не цікаво.

— Прикольніше взяти пива, цигарок чи "травки", і грати всю ніч. Ефект суперовий... Я — інтроверт, мені з самим собою не нудно.

Я запитала, чи не збирається Антон заводити сім"ю.

— Боронь Боже, — відмахується. — Я не хочу, щоб мої діти жили в такій "жопі", як колись я. Мама працювала на заводі, а я вчився в ПТУ, на електрика. Ні, одружуватися треба з розумом, і дітей заводити теж. Поки що я можу собі дозволити тільки Васю!

У ветеринарній клініці "ГПУ" повідомили, що, можливо, цей голуб хворий на бері-бері. Причина захворювання — нестача в організмі тіаміну. Це призводить до патології периферійної нервової системи. Можливі стан тривоги, марення, дратівливість.

Зараз ви читаєте новину «"Скажений" голуб Вася живе на балконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути