вівторок, 10 жовтня 2017 06:25

Промовила "мама" і перестала дихати

Автор: ФОТО з сайта facebook.com
  Майже два роки Єва Дяченко лікувалася в іспанській клініці. Рак крові у дівчинки діагностували 2010-го
Майже два роки Єва Дяченко лікувалася в іспанській клініці. Рак крові у дівчинки діагностували 2010-го

Сім років боролася з раком 8-річна Єва Дяченко із Броварів на Київщині. Її серце зупинилося 3 жовтня. Поруч були всі рідні.

— Первым словом, что Ева сказала, было "мама", — говорить матір Ольга. — Воно стало і її останнім. Єва промовила "мама" і перестала дихати. Перед цим ввели їй знеболювальні препарати. Сподіваємося, вона не відчувала болю.

Рак крові у Єви Дяченко діагностували 2010-го. Тоді їй було 10 місяців.

— Після п'яти курсів хіміотерапії її стан покращився, — розповідає Ольга Дяченко. — Та за два роки стався рецидив. Єві зробили транс­плантацію стовбурових клітин. Наприкінці 2012-го виписали з лікарні. Донька нормально почувалася, гралася з однолітками й часто сміялася. Та за три роки стався другий рецидив. Поїхали на лікування в Іспанію. Небайдужі люди допомогли зібрати на операцію 140 тисяч євро. Вона пройшла успішно. Єва йшла на поправку. Коли вже були готові повертатися додому, контрольна пункція головного мозку показала наявність ракових клітин. Залишилися ще на дев'ять місяців. Лікування не допомогло. Потрібно було робити ще одну пересадку. Доки шукали гроші, Єві погіршало. Лікарі лише розводили руками.

У серпні Єва разом із батьками повернулася додому з Іспанії. Останні дні провела в рідному домі. У неї залишився брат-близнюк Гордій.

Зараз ви читаєте новину «Промовила "мама" і перестала дихати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути