середа, 19 березня 2008 16:04

Син режисера "Бригади" відсидить 13 років за вбивство

  Леонід Сидоров — фанат батькового фільму. В інтернаті, де хлопець зростав, він зібрав банду на кшталт ”бригади”
Леонід Сидоров — фанат батькового фільму. В інтернаті, де хлопець зростав, він зібрав банду на кшталт ”бригади”

Сина режисера серіалу "Бригада" Олексія Сидорова засудили до 13 років позбавлення волі. 20-річного Леоніда Сидорова визнали винним у вбивстві, зґвалтуванні та розбійному нападі. Торік у грудні п"яний хлопець із другом напали на трьох сусідів по комунальній квартирі. Двох чоловіків побили, а сусідку зґвалтували. Потім кинули на неї холодильник і потопталися по ньому. Жінка померла.

Леонід народився, коли його батькові Олексію було 20 років, а матері Ларисі — 18. Про неї кажуть, що любила погуляти, інколи залишала малюка самого на ніч. Сидоров тоді працював на заводі.

— Якось приїжджаю до них, а в холодильнику порожньо, — згадує мати Лариси Світлана Миколаївна. — Дитина голодна, плаче. А Льоша приносить блок цигарок — каже, купив на стипендію. Дитині молока взяти не подумав.

Через скарги сусідів Олексія та Ларису позбавили батьківських прав. Малого взяла на виховання тітка Олена. Хлопець жив у неї сім років, доки з дому не почали зникати золоті прикраси. Коли зізнався, що краде, родичі віддали його до інтернату. По 100 руб. онукові щомісяця пересилали дід із бабою.

— Льоня писав батькові листи, а той жодного разу не відповів, — розповідає директор інтернату Жанна Олександрівна. — А якось Олексій Сидоров подзвонив мені й попросив більше не турбувати його. Це було вже після виходу "Бригади".

Леонід Сидоров став фанатом батькового фільму. Він зібрав у інтернаті власну банду на зразок "бригади". Називав себе Космосом — на честь улюбленого героя. Підлітки влаштовували розбійні напади на кіоски та магазини. 2004-го хлопця посадили на два роки за крадіжку автомобіля. Дізнавшись про це, батько передав йому 450 тис. руб. — аліменти за всі роки. Потому вони більше не спілкувалися. Нині режисер живе в Німеччині, неодружений.

Після виходу "Бригади" кілька разів злочинці намагалися копіювати героїв серіалу. У російському селі Нелідовка підлітки 14 та 16 років до смерті забили 66-річного сусіда, який не дозволяв їм дивитися фільм. У Саратовській області четверо школярів дощенту спалили школу. Потому потисли один одному руки та обнялися, як герої стрічки. У місті Стародуб хулігани нападали вночі на перехожих. Вони представлялися: "Ми з бригади" — і до смерті лупцювали людей. Їхніми жертвами стали десять чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Син режисера "Бригади" відсидить 13 років за вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути