вівторок, 24 листопада 2015 00:35

Сергію Капелюсі граната впала під п'яти

Автор: Фото надане Олександром КАЗАКОВИМ
  Сергій Капелюха з міста Знам’янка на Кіровоградщині брав участь в АТО з 10 липня
Сергій Капелюха з міста Знам’янка на Кіровоградщині брав участь в АТО з 10 липня

18 листопада в місті Знам'янка на Кіровоградщині поховали ­учасника АТО 37-річного Сергія Капелюху. Він помер у бою в районі селища Верхньоторецьке на Донеччині.

— Замкомвзводу розповів нам, як загинув Сергій, — каже 49-річний Валерій Каплун, брат по матері. — 3 листопада о восьмій вечора почався бій. Він стояв в окопі між моїм братом і ще одним солдатом. Через 2 години в нього заклинило автомат. Побіг міняти і викликати підмогу. Коли вертався, в окопі стався ­вибух. Граната впала прямо під п'яти Сергія. 90 відсотків осколків потрапили під бронежилет. Іншого солдата відразу вбило. Замкомвзводу почав перев'язувати Сергія. А він ще й жартував: навіщо морочишся? "Швидка" приїхала за 10 хвилин. Сергія поклали на живіт і повезли в Красноармійськ. Лікарі рятували його майже 8 годин. Брат не прийшов до свідомості. У мене тієї ночі було погане передчуття, спав усього 20 хвилин. Вранці набрав номер Сергія, зв'язок був відсутній.

Попрощатися з Капелюхою прийшли більш як тисяча людей. Труну несуть військові. Дорогу вистеляють живими квітами.

— Через волонтерів дізналися, що тіло Сергія перевезли у морг Дніпропетровської обласної лікарні, — говорить мати 67-річна Світлана Леонідівна. — Ми приїхали туди о 23.00. Черговий моргу всередину не впустив, але підтвердив, що тіло у них. Ми покричали, поплакали і повернулися додому. У сина ззаду від ніг до шиї все було в осколках. На шиї лишився обгорілий срібний ланцюжок.

Сергій був розлучений. Працював помічником машиніста на електропоїзді. В АТО воював з 10 липня.

— У Сергія залишилася донька Валерія, — плаче Світлана Леонідівна. — Вони обожнювали одне одного. Востаннє говорили перед боєм. Обіцяв приїхати на Новий рік. Перед трагедією приснився мені весь у чорному. Уві сні тримав великий шматок м'яса. Дзвоню до нього, питаю, чи не хворий. Каже: ні. Йому теж тоді наснилося, ніби обікрали його квартиру. З гаража викрали мотоцикла. Каже: "Валєри стоїть, а мого немає".

На похороні чергувала "швидка". Лікарі кололи матері заспокійливе, бо вона непритомніла. Сергія поховали на Алеї слави місцевого кладовища. У Знам'янці він став четвертим загиблим у зоні АТО.

Зараз ви читаєте новину «Сергію Капелюсі граната впала під п'яти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути