середа, 11 лютого 2009 17:11

Шакіра відкрила школу для бідних

Автор: фото: best-celebrity-wallpaper.blogspot.com
  Колумбійській співачці Шакірі у школі не подобалися уроки математики
Колумбійській співачці Шакірі у школі не подобалися уроки математики

Колумбійська співачка 32-річна Шакіра (повне ім"я — Шакіра Ізабель Мубарак Ріполл) подарувала школу рідному містечку Барранкілья. Жінка відкрила навчальний заклад у бідному районі Ла Плайя для 1800 дітей.

Шакіра отримала хорошу освіту. Її батько Вільям Мубарак володів ювелірним магазином "Сан-Блас", удома тримав велику бібліотеку. Мати  Нідія дель Кармен змалечку читала доньці книжки. Коли доньці виповнилося 18 місяців, вона вже знала алфавіт. У 3 роки вміла читати, у 4 складала вірші. Батьки найняли їй кількох приватних учителів іноземних мов, малювання, співу й танців.

У школі Шакіра вчилася добре, але була надто впертою. Зі своєю подругою випускала сатиричну шкільну газету, що не подобалася викладачам. Через це дівчат ледь не вигнали з навчального закладу. Найбільше Шакіра не любила уроки математики.

Коли стала знаменитою, заснувала благодійний фонд для шкіл у бідних кварталах. На свої гроші збудувала п"ять навчальних закладів у Колумбії. На школу в Барранкільї витратили $6 млн.

— Якісна освіта — не лише привілеї для обраних, — каже співачка. — Зараз важкі часи для всього світу, і діти також страждають через кризу.

Шакіра живе в Маямі-Біч, має апартаменти на Багамах та житло в Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Шакіра відкрила школу для бідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути