понеділок, 06 жовтня 2008 15:23

Рустам Данильчук стриже догори ногами

Автор: фото з архіву Рустама Данильчука
  Київський перукар Рустам Данильчук вибриває абстрактний малюнок на голові свого приятеля Олександра у столичному Гідропарку
Київський перукар Рустам Данильчук вибриває абстрактний малюнок на голові свого приятеля Олександра у столичному Гідропарку

"Першу стрижку зробив у три роки, — розповідає 22-річний киянин Рустам Данильчук. — Мама вибігла в магазин на 10 хвилин, залишила мене із молодшим братом у квартирі. Коли прийшла — я в руках тримав ножиці, а на голові у брата було шматками вистрижене волосся. Його побрили наголо".

Цього року Данильчук потрапив у Книгу рекордів України.

Зустрічаємося у перукарні "Арт-салон" у торговельно-розважальному центрі "Променада". Перукар пригладжує темно-русяве коротке волосся з відрощеним на потилиці хвостом.

— У 14 років спробував висвітлити чуба, але не розібрався з інструкцією, і він вийшов рудий. Мусив зафарбувати всю голову. За кілька років мав усі кольори волосся і форми стрижок. Не вдався лише світло-блакитний колір — треба сильно висвітлювати. Із рожевим кольором ходив до школи. Вчителі докоряли, що із мене толку не буде, ставили двійки — їх бісив мій зовнішній вигляд. Мама просила не фарбуватися в яскраві кольори, щоби на вулиці не побили. Я не слухав — кілька разів отримав по носі, — чухає перенісся.

Інструмент Данильчук носить в алюмінієвій валізі на кодовому замку.

— Тут вміст на тисячу доларів. Якось пили пиво із другом Антоном і двома дівчатами біля "Сільпо" на Троєщині. В однієї дівчини була чолка якась ніяка. Я запропонував підстригти. Посадив на парапет, за дві хвилини зробив кльову форму. Інша дівчина попросила постригти так само. До ранку мав сім клієнтів, купу пива, чіпсів і печива.

За стрижку Рустам бере від 150 грн.

— Але це без наворотів: вистригаю просту абстракцію, без симетрії. Нещодавно зі своєю дівчиною Оленою за 24 години заплели чоловіку 377 афрокосичок. Робили в нього вдома. Він спав сидячи, а ми навіть не присіли. За роботу взяли 800 доларів, — чухає коротку борідку. — Я своїй дівчині теж наплів 350 афрокосичок. Олена вчиться у педколеджі, пішла по дурості з 9 класу. Їй там не подобається.

Данильчук чотири рази стриг догори ногами і раз — під водою.

Я два рази проколював собі соски

— Минулої весни знайомій Катерині для програми "Ексклюзив" треба було зняти сюжет про цікавих людей. Я сказав, що можу спробувати постригти догори ногами. Знайомий приніс альпіністське спорядження. Поїхали у парк біля метро Дорогожичі. Зайшли подалі, щоби менше людей бачило. Мені вчепили страховку на груди й пояс. На ноги — м"які кандали, еластичним канатом прив"язали до дерева. Через 20 хвилин у голову вдарила кров. Ще через п"ять хвилин я достриг хлопця. Зробив йому якийсь орнамент. Коли мене спустили, дві хвилини лежав, щоб кров назад у ноги пішла.

Підводну стрижку Рустам зробив кілька місяців тому. Стриг в акваланзі на глибині 2 м. Зробив дівчині із довгим волоссям рвану стрижку.

— Я найобезбашеніший перукар в Києві, — сміливо заявляє. — Можу хоч всю голову в горошок вибрити. Одна з улюблених стрижок — "бджолині соти": рівномірно зафарбовую жовті шестикутники, краї заливаю чорною фарбою. На волоссі можна вибрити все, окрім Мони Лізи, бо там очі розходяться, — сміється.

У правому вусі юнака срібна сережка, у лівому — дві.

— Мій молодший брат Віталік — майстер пірсинґу. Його всі кличуть Веся. Я два рази проколював собі соски, але мама просила зняти. Готував нову колекцію зачісок, вклав багато грошей. На маленьку машинку для вибривання не вистачало, попросив у мами. Вона сказала, що дасть, якщо зніму сережки.

Із родиною Данильчук живе за 13 км від Києва в селі Зазим"я.

— Тепер за містом вся Європа живе — це модно. Квартиру на Троєщині продали. Батько непогано заробляє, він ріелтор. За літо звів триповерховий будинок. Тепер у мене кімната на 48 "квадратів". Біля будинку 25 соток землі. Мама насадила 150 кущів троянд. Хочемо ще басейн і баню.

Розповідає, що стриг співака Сашка Положинського з гурту "Тартак".

— Зустрів його у фаст-фуді. Він піцу їв. Думаю, запропоную йому взяти участь у моєму шоу арт-зачісок. А він мені: "Там без голубизни? Серед вас, перукарів, таке частенько буває". Я промовчав, що серед музикантів теж багато "голубих". Сашка постриг безкоштовно, він хотів по-звичайному, без наворотів. Коли прийшов час мого шоу, Положинський поїхав на гастролі.

1986, 13 червня — Рустам Данильчук народився в Києві в родині будівельника
1989 — постриг молодшого брата Віталія
2004 — закінчив київську школу N321. Сім місяців учився на перукарських курсах
2006 — родина переїхала із Києва в село Зазим"є у Броварському районі на Київщині
2008 — закінчив столичну Академію перукарського мистецтва
2008, 19 квітня — потрапив у Книгу рекордів України

Зараз ви читаєте новину «Рустам Данильчук стриже догори ногами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути