вівторок, 09 липня 2019 00:10

Росіяни намагалися "присвоїти" український борщ

У найбільшому гіпермаркеті Словенії національну страву України борщ почали називати російським супом. На початку 2019 року російська урядова організація "Росспівробітництво" заявила, що це їхня національна страва.

"Звернулася до українців у Словенії, України та світу відгукнутися і виставити інформацію в соціальних мережах англійською, словенською або українською, що борщ це — наша страва", — пише 35-річна Інна Демченко-Фреліх у соцмережі. Працює 15 років туристичним гідом у Любляні.

Жінка започаткувала акцію "борщ — це традиційна українська страва".

— Постійно чую від місцевих: "російський суп — борщ", — каже Демченко. — Ніхто не знає, що борщ — український. У країні сильна російська пропаганда. У нас забирають навіть національні страви.

— Український борщ треба захищати, — каже кулінарний експерт 32-річний Євген Клопотенко. — Потрібно увести страву в список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО і зареєструвати офіційно, як виключно українську страву. Їжа — це частина культурної спадщини. Саме через неї найзручніше ідентифікувати та поширити інформацію про будь-яку націю.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагалися "присвоїти" український борщ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути