вівторок, 14 серпня 2018 06:10

Роман Гальчик переніс дві операції на мозку

Автор: www.facebook.com
  Роман Гальчик рік боровся з раком. У Німеччині, Італії, Ізраїлі та Іспанії його відмовилися лікувати. Взятися за це погодилися турецькі медики
Роман Гальчик рік боровся з раком. У Німеччині, Італії, Ізраїлі та Іспанії його відмовилися лікувати. Взятися за це погодилися турецькі медики

3-річного Романа ГАЛЬЧИКА поховали в Нововолинську неподалік Луцька. Хлопчик помер в одній із турецьких клінік. Мав пухлину головного мозку.

— Взимку торік Ромі стало важко брати в руки дрібні предмети — у нього німіли пальчики, — розповідає матір Світлана Гальчик. — Лікарі сказали, що минеться, і порадили пити вітаміни. Та до літа його стан погіршився: почала боліти голова, став погано їсти і спати. Повезли на обстеження до Луцької обласної лікарні. Медики виявили пухлину головного мозку, яка швидко збільшувалася.

Минулого вересня хлопчикові зробили операцію в Києві. Після неї він пройшов три курси хіміотерапії.

— Чергове обстеження показало, що пухлина стала ще більшою, — говорить Світлана. — Наприкінці червня Ромі зробили ще одну операцію в Луцьку. Пройшла успішно. На другий день він уже їв, ходив, співав і сміявся. Лікування вирішили продовжити за кордоном. У Німеччині, Італії, Ізраїлі та Іспанії нам відмовили. Сказали, не візьмуться, бо форма раку — агресивна. За його одужання погодилася боротися турецька клініка. Там прописали сім курсів хіміотерапії. Після першого син застудився і впав у кому. Врятувати його не змогли.

Роман був першою дитиною у батьків. У нього залишився молодший брат.

— Під час усіх цих перельотів і поїздок у лікарні Рома ніколи не плакав, — каже Світлана. — Коли мені було сумно, він міцно обіймав і казав: "Мама, не плач. Це ж не страшно".

Кошти на лікування Романа Гальчика збирали по всьому світу. Гроші, які залишилися, витратили на перевезення його тіла в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Роман Гальчик переніс дві операції на мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути