вівторок, 11 січня 2011 08:15

Роман Чубенко одружився у в'язниці

Автор: фото: Юрій ІВАНОВ
  Роман Чубенко (стоїть із гітарою праворуч) з товаришами в Полтавській виправній колонії номер 64
Роман Чубенко (стоїть із гітарою праворуч) з товаришами в Полтавській виправній колонії номер 64

"Місяць до волі лишився. Це мій останній Новий рік у колонії, — каже 26-річний Роман Чубенко. Він відбуває покарання у Полтавській виправній колонії №64. Відсидів понад два роки за крадіжку. — Перше, що зроблю — побачуся з дружиною Антоніною. Разом підемо на могилу мами та бабусі".

Роман сидить за шкільною партою в класі. Зліва на грудях табличка з прізвищем, ім'ям та номером. Волосся у Романа сиве.

— У житті набідувався. 9-річним утратив маму Ірину. Їй був 31 рік, загинула в автокатастрофі. Опікуном призначили її сестру Світлану, але більше мене виховувала бабуся Олена Павлівна. Вона померла 2002-го. Відтоді моє життя пішло наперекосяк. Батька вперше побачив, коли сидів у колонії.

Про крадіжку розповідати не хоче.

— Це мєлочовка. Три роки переховувався, — говорить неохоче. — Виїхав до Росії, думав відсидітися. Та зараз радий, що мене спіймали. Бо стомився жити в постійному страху.

У Росії він оселився у місті Владивосток. Там займався з товаришем будівництвом. Упіймали Романа після того, як до нього приїхала дівчина.

— З Антоніною я познайомився в караоке-барі в Лубнах. Спочатку сподобалось її ім'я. Через два роки збагнув, що кохаю. Вона не побоялася приїхати до мене, хоч був у розшуку. Хотіли побратися, пішли в паспортний стіл реєструватися. Там мене і знайшли.

Одружилася пара в колонії у вересні 2009-го. Молодят розписали в дитячій кімнаті колонії. Наречена була у чорній сукні, на молодому біла сорочка. Пишні церемонії у в'язниці заборонені.

— Приїхали її батьки й мій тато Володимир. Він також сидів, про себе раніше не давав знати. Антоніна розшукала його, попросила приїхати на весілля. Кольцами нам заборонили мінятися, бо в'язні не носять прикрас. Але дозволили три дні жити в кімнаті для побачень.

30-річна Антоніна мешкає з батьками в місті Лубни. Чекає на звільнення Романа.

— До ув'язнення я займався альпінізмом, туризмом. У походи завжди брав гітару. В колонії з хлопцями створили групу "Спектр". Нас четверо музикантів. Граю на бас-гітарі та клавішних. Юра Семенов тоже бас-гітарист, співає дуже гарно. Руслан Капелька — соло-гітара. Три місяці тому приєднався ще Роман Ляшко, він — гітарист і гарно співає. Сам пише пісні.

Хлопці грають російський рок. Пісні Віктора Цоя, гуртів "Аліса", "Арія". 30 грудня виступали на новорічному святі. То був останній виступ за участю Романа. Керівництво колонії каже, що гурт без нього може розпастися.

— Новий рік вийшов душевний, — говорить Роман. — На стіл подали домашній борщ, булочки додаткові. Телевізор дозволили дивитися до другої ночі. Ялинки стояли по всій колонії. Навіть кімнати дозволили прибрати святково. Ми сніжинки вирізали, ігрушки клеїли. Полтавська філармонія дала концерт.

На волі Роман планує почати власний бізнес.

— Думаю організувати агентство з влаштування свят. З Антоніною хочемо десять дітей, не менше. 29 січня в моєї тещі Лариси день народження. Будемо святкувати разом.

Зараз ви читаєте новину «Роман Чубенко одружився у в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути