понеділок, 02 вересня 2013 07:45

П'ять годин стояли у черзі на вході

— Лікар сказав на відновлення після травми треба чотири місяці. Невдало приземлився після трюку, зламав палець на нозі, потягнув м'язи, — розповідає 26-річний Сергій Жадько з Умані на Черкащині. Він брав участь у фестивалі екстремальних видів спорту "З-Ґеймс Казантип". Захід проходив із 14 по 19 серпня на пляжі села Попівка у Криму. Квиток на шість днів коштував 475 грн, на один — 199.

Сергій популяризує в Україні новий вид спорту скімбордінґ — це катання по піску на мілководді на дошці, як у серфінгістів:

— У черзі на вході в перший день стояли 5 годин під палючим сонцем. Добре, що організатори натягнули навіс і ввімкнули музичку для тих, хто ще не потрапив на територію "З-Ґеймс". Цього року ігри більше нагадували рок-фестиваль. Білоруський гурт "Ляпис Трубецкой" виступив дуже круто, зібрав під сценою тисячі людей. Чимало хто спеціально їхав у Попівку послухати їх. Хоча мені вони виглядали як зірки за склом. Відвідую багато рок-концертів в Україні, був на фестивалях у США і можу сказати: гурт із Полтави "Оторвальд" виступив краще по енергетиці, його живіше сприйняла публіка. Шкода, що полтавцям дістався останній день фестивалю, коли більшість людей роз'їхалася.

Відвідувачі "З-Ґеймс" жили на пляжі в наметовому містечку. За оренду платили 50 грн на добу.

— Торік за 260 гривень знімали двомісний номер у пансіонаті, душ і туалет були на поверсі, — додає Сергій Жадько. — Цього року за півгодини ходьби від фестивалю винаймав за 200 гривень кімнату з кондиціонером, окремим санвузлом.

Півлітра пива на фестивалі коштувало 20 грн, туалет — 2 грн. Уперше організували безкоштовні майстер-класи.

— Територія фестивалю спеціально обладнана для "Республіки Казантип", куди з'їжджаються любителі електронної музики і нездорового образу життя. На наших іграх переважала жива рок-музика і спорт. Кожен бажаючий міг узяти уроки катання на дошці. Хлопець із Дніпропетровська за годину тренувань почав показувати чемпіонські складні вправи. Вдома катається на скейті. Після асфальту на воді страху не відчуваєш. Травмованих не було.

— Стрибки з мотоциклів два дні переносили через вітер. Хлопці, коли роблять сальто в повітрі, мотоцикл повністю відпускають. Його може понести, — говорить Євген Бондаренко, один з організаторів фестивалю. — Схожі змагання хотіли провести на велосипедах. Приїхали близько 200 спортсменів. Але 70 відсотків відмовилися від участі, бо траса і трамплін були дуже складні для них.

"З-Ґеймс Казантип" відвідали понад 10 тис. осіб. На форумах пишуть: найбільшою приємністю було те, що організатори заборонили гостям курити.

Зараз ви читаєте новину «П'ять годин стояли у черзі на вході ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути