Ексклюзиви
пʼятниця, 25 липня 2008 16:23

Пугачовій і Галкіну в Юрмалі кричали "гірко"

У Юрмалі триває сьомий міжнародний конкурс молодих виконавців "Нова хвиля-2008". Змагаються 17 учасників. Переможець отримає $50 тис. За друге і третє місце дають $30 тис. і $20 тис. відповідно. Спеціальний приз вручить російська співачка Алла Пугачова — $50 тис. Україну на "Новій хвилі" представляють 22-річна співачка Міка Ньютон і дівоче тріо "Кліпси".

Конкурс відкрили 23 липня концертом у залі "Дзинтарі". Червону доріжку для гостей простелили від порома, пришвартованого на березі Балтійського моря. На церемонію прийшли російські та латвійські зірки, а також засновники конкурсу — композитори Раймонд Паулс та Ігор Крутой.

— Забагато труднощів із Монсеррат Кабальє, — скаржиться 31-річний співак Микола Басков. — Замовила чорну ікру. А таку, як вона любить, в Юрмалі неможливо знайти. Тому доведеться везти з-за кордону.

Оперна співачка Монсеррат Кабальє — одна з гостей "Нової хвилі". Запросили на конкурс також музикантів Джо Кокера, Робіна Ґібба, Ала Джеро. Не приїхала до Юрмали 60-річна Софія Ротару, хоча її виступ анонсували. Музикантам Ротару не відкрили візи, а їхати сама співачка відмовилася.

На відкритті фестивалю цього року виступила Вєрка Сердючка. Торік 34-річного Андрія Данилка, якій виступає в її образі, до Юрмали не запросили — через скандал навколо пісні "Дансинг Лаша Тумбай". Росіяни начебто розчули в пісні слова: "Раша, ґудбай" ("Росіє, прощавай").

На сцені Сердючка відбивалася від жартівливих залицянь Філіпа Кіркорова, а потім виконала пісню "До, ре, мі".

— "До, ре, мі" перекладається на російську як "до, ре, мі", — наголосила Вєрка. — Це щоб нікому більше нічого не почулося.

У концерті брала участь і срібна призерка "Євробачення-2008" Ані Лорак, 29 років. Ведуча шоу Ксенія Собчак назвала її "рассветом на рижском взморье". Ще одна українка, 23-річна Тіна Кароль, була однією з ведучих церемонії відкриття та співала дуетом із переможцем "Нової хвилі-2005" 30-річним Інтарсом Бусулісом. Того року Кароль посіла на конкурсі друге місце, а також отримала приз від Пугачової.

Найбільше овацій на концерті викликали 59-річна Алла Пугачова та Максим Галкін, 32 роки. Кажуть, вони збираються одружитися. Пугачова оголосила, що живе з Галкіним уже сім років. У Юрмалі пара оселилася в президентському номері готелю "Балтік Біч". Кажуть, за цей номер організатори платять 3 тис. євро за добу.

Пугачова та Галкін вийшли на сцену в білому вбранні. Співачка тримала букет квітів, схожий на весільний. Після виступу, розвернувшись, через плече кинула його в зал. Глядачі почали кричати: "Гірко!". Але пара це проігнорувала.

Колишній чоловік Пугачової, 41-річний співак Філіп Кіркоров хотів дивитися виступи конкурсантів просто під сценою.

— Тут не можна нікому стояти! — розкричався на нього один з охоронців. — Якщо вже ви — артист, то йдіть і сядьте разом з іншими артистами.

Співак мусив дивитися трансляцію "Нової хвилі" в кімнаті учасників.

Після першого конкурсного дня лідером став 29-річний італієць Алессандро Рісторі. За хіт Білла Хейлі Rock Around The Clock він отримав 119 балів. Далі зі 117 балами йдуть грузинський дует "Джорджія" та представниця Росії Іріс — українка Ірина Розенфельд. Кастингу в Києві дівчина не пройшла, тому поїхала на конкурс від Росії.

Українські конкурсанти поки що не в фаворитах конкурсу. "Кліпси" після першого туру набрали 105 балів, а Міка Ньютон — на п"ять балів менше.

Зараз ви читаєте новину «Пугачовій і Галкіну в Юрмалі кричали "гірко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути