середа, 13 серпня 2008 17:32

Президентів на Олімпіаді охороняють 700 бійців

У пекінському аеропорту до Олімпіади зробили ремонт. Термінали нагадують спини драконів. На летовищі приземлилося 110 віп-рейсів. Організатори Ігор чекають на 80 лідерів держав.

Одним із перших прилетів американський президент Джордж Буш. Він кілька годин провів на майданчику для пляжного волейболу. фотографувався з м"ячем у руках біля волейболісток, довго розглядав татуювання спортсменки Місті Мей на попереку та лівій лопатці.

Власним літаком прибув данський принц Фредерік із дружиною Мері. Ця пара завжди відвідує Олімпійські ігри, бо саме на них познайомилася — в австралійському Сіднеї 2000-го. Мері працювала в офісі поряд з агентством нерухомості, зайшла випити соку в місцевий бар. Принц оплатив їй замовлення, узяв телефон і сказав, що обов"язково повернеться. 2004 року вони побралися.

Український президент Віктор Ющенко скасував поїздку до Пекіна через повінь в Україні. Підтримати збірну полетіли співаки Віталій Козловський, Віктор Павлік, Антін Мухарський, Камалія, а також Наталя Валевська та Борис Барський із комік-групи "Маски-шоу". У Національному олімпійському комітеті запевняють, що зірки співатимуть у Китаї безплатно, їм оплатять дорогу та витрати на проживання. У складі російської делегації вирушила українська співачка Руслана Лижичко.

— Ми погодилися їхати з російською делегацією, — каже "ГПУ" Руслана, — бо з українського боку пропозицій не було. Я до останнього не знала, чи хтось із наших зірок їде в Пекін. Останнім часом росіяни до українських співаків ставляться особливо тепло.

11 серпня в Українському олімпійському домі в Пекіні Росія організувала День України. Прийшли 300 гостей. Співала Руслана, гостей пригощали борщем і варениками. День Росії у китайській столиці наша країна не організовуватиме.

Росіяни цього року на Олімпіаді влаштували дві резиденції: "Російським дім", зведений бізнесменом Михайлом Кусніровичем, і "Дім друзів Олімпіади" Олімпійського комітету РФ. За приготуванням страв для гостей стежать син режисера Микити Михалкова, ресторатор Степан та актриса Анастасія Вертинська. У групі підтримки поїхали гімнастки Світлана Хоркіна та Аліна Кабаєва, боксер Костя Цзю, співаки Лев Лещенко, Філіп Кіркоров і Валерій Меладзе.

Порядок на Олімпіаді забезпечує сотня китайських елітних бійців та 600 американських охоронців. Вулиці Пекіна патрулюють кілька сотень жінок-військових у цивільному.

Закриється Олімпіада 24 серпня дуетом зірки Бродвею Сари Брайтман та китайця Лю Хуаня. Вони виконають пісню "Пекін".

Зараз ви читаєте новину «Президентів на Олімпіаді охороняють 700 бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути