Ексклюзиви
пʼятниця, 12 квітня 2019 05:50

"Поставив пакет. А там — 20 тисяч доларів"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Брат Олег позаторік ­продав батькову хату, — ­розповідає у листі житомирянка Ірина, 31 рік. — На ті гроші планував купити дві квартири. Але встиг одну. Решту грошей дружина без його відома пожертвувала на притулок бездомних тварин. У неї є звичка роздавати чужі гроші. Вісім років тому переписала на людей хату діда. Брат не витримав, подав на розлучення. Зараз живе сам. До нього зачастили дві жінки. Одна каже, що від Олега вагітна. Але ця жінка гуляща. Її часто бачать у компанії з іншими чоловіками. Брата ніби засліпило. Хоче одружитися".

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Дістає з конверта паспортне фото Олега. Він смуглявий, кароокий, з борідкою.

— Брат побереться з цією жінкою, скільки б не протистояли шлюбу ви чи мати. Спільних дітей не матимуть. Виховуватимуть її сина від першого шлюбу. На вагітності спекулює. Має проблеми по жіночому. Щоб стати матір'ю знову, доведеться довго лікуватися. Ви почуваєтеся нещасною. Вісім років просиділи у декреті і не готові повернутися на попереднє місце роботи. Присвятіть себе дітям. Ваші нащадки прославлять рід на весь світ. Комусь треба працювати в офісі, а декому — виховувати дітей. Чоловік зароблятиме ­вдосталь. Ні в чому собі не відмовля­тимете.

"Живу з молодшою дочкою, — пише 78-річна Валентина Петрівна з Київщини. — У неї чоловік норовливий. Не встигли посваритися, як він кричить, що її покине. І байдуже, що мають двоє дітей. Онуці виповнилося 23 роки. Досі сама. У клуб її не пускають, хлопця не має. Не можу дочекатися, доки вона заміж вийде. Внукові — 13. Учиться непогано, але всюди хоче влізти".

Біоенергетик запалює свічку, обводить навколо фото доньки й онуки. Обидві кучеряві, зеленоокі. Дівчина — у синій сукні в горошок.

— Здається, що дітей та онуків переслідують неприємності. Хочете кращого життя для нащадків. Усе, що могли, ви для них зробили. Час подбати про власний затишок та комфорт. Не ігноруйте болю в попереку та спині. Час замінити старий диван на ліжко з хорошим матрацом. Онучка вийде заміж у 25 років. Внука від дурної компанії встереже батьківський контроль.

"Із Віталієм 13 років не живемо разом, — розповідає у листі 48-річна Світлана з Полтави. — Він удруге одружився, і я маю іншого чоловіка. Та недавно наснився сон, ніби ми разом і я від нього вагітна. Не бачила його понад 5 років. Маємо двоє спільних дітей. Життя посилало нам не одне випробування. Коли сильно захворіла донька, думала, що не переживу. Грошей на лікування не вистачало. Але одного вечора він поставив на стіл пакет. А там 20 тисяч доларів. Продав нирку, щоб врятувати нашу Таню. Якби не свекри, з якими не змогла зжитися під одним дахом, мабуть, досі були б разом. Мати зверталася до астролога. Зірки показують, що старість зустрічатимемо під одним дахом. Чи є вірогідність, що наші долі ще раз поєднаються?"

Біоенергетик заплющує очі, кладе долоню на весільне фото Світлани та Віталія, зроблене 24 роки тому. Світлана у пишній білій сукні, Віталій — у синьому костюмі. Тримають у руках ікони.

— Ностальгуєте за чоловіком, бо з новим обранцем почуваєтеся самотньою. Звикли, що про вас хтось дбає. Та не в цьому випадку. Теперішній — думає лише про власні інтереси. Не гайте часу з егоїстом. Хочете почуватися коханою, шукайте іншого чоловіка. Бачу у вашому житті третій шлюб. Пізній, але надійний. Будете щасливою дружиною.

"Дочка Сніжана чотири роки тому розвелася з чоловіком, — пише 64-річна Олександра Павлівна з Рівненської області. — Я давно її просила кинути Назара. Але вона боялася, що кращого не знайде. За що там було триматися? Пив, бив, гуляв. Сніжана двічі народжувала двійню, але від різних чоловіків. Уперше стала мамою у 18. Народила дівчаток по 2500 грамів. Чоловік поїхав на заробітки і пропав безвісти. Одні люди казали, що він просто втік від сім'ї. Сваха ходила до віщунів. Ті сказали, що живим його вже не побачимо. Через три роки Сніжана вийшла за свого однокласника Назара. Він хотів, щоб вона і йому народила. Довго не могла завагітніти. У 28 років зробила штучне запліднення. З трьох яйцеклітин прижилося дві. Родилися хлопці недоношеними. Тепер дочка лишилася сама з чотирма дітьми. Чи хтось її ще схоче взяти за дружину? Вона достойна кращого чоловіка".

— Допоможіть Сніжані поставити внуків на ноги. Не спішіть будь-що видати її заміж. Із третім чоловіком познайомиться на роботі. Декілька років житимуть у цивільному шлюбі. Вам це не подобатиметься. Досить хвилюватися про те, що подумають сусіди. Тіштеся щастю своєї дитини.

Зараз ви читаєте новину «"Поставив пакет. А там — 20 тисяч доларів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути