Ексклюзиви
пʼятниця, 22 березня 2019 06:36

Помер режисер "Весни на Зарічній вулиці"

Автор: WWW.RUSKINO.RU
  Російський режисер Марлен Хуцієв зняв 13 фільмів. З дружиною Іриною Соловйовою прожив у шлюбі майже 70 років
Російський режисер Марлен Хуцієв зняв 13 фільмів. З дружиною Іриною Соловйовою прожив у шлюбі майже 70 років

21 березня на Новодівичому цвинтарі в Москві поховали російського режисера 94-річного Марлена Хуцієва. Помер у вівторок від шлунково-­кишкової кровотечі.

— В январе Марлен Мартынович с женой попали в больницу в тяжелом состоянии, — згадують друзі Хуцієва. — Ірину Соловйову врятувати не вдалося. Два місяці Марлен Мартинович провів у лікарні. Виписали, бо були певні, що одужав. Через кілька тижнів він удома знепритомнів. Син викликав "швидку". Виявили внутрішню кровотечу. Не врятували.

Марлен Хуцієв народився в грузинському Тбілісі. Коли мав 12 років, його батька розстріляли. Хлопець хотів служити в армії, та його не взяли через стан здоров'я. У 20 років став асистентом режисера на Тбіліській кіностудії. Згодом закінчив режисерський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії. П'ять років працював на Одеській кіностудії, потім — на кіностудії ім. Максима Горького в Москві. 1965-го став режисером "Мосфільму". Працював тут до останніх днів.

Зняв 13 фільмів. Найвідоміші: "Весна на Зарічній вулиці", "Два Федора", "Липневий дощ", "Був місяць травень" і "Нескінченність". Над останньою картиною "Невечірня" про Льва Толстого та Антона Чехова працював із сином Ігорем Хуцієвим, 66 років. Сценарій почали писати 2007-го. Цього року стрічка має вийти у прокат.

Із дружиною — сценаристкою Іриною Соловйовою — прожив у шлюбі майже 70 років. Виховали сина. Їхня онука Ніна працює у китайському Шанхаї.

Зараз ви читаєте новину «Помер режисер "Весни на Зарічній вулиці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути