вівторок, 08 травня 2018 05:55

"Подарував золоті сережки і рожевого ведмедя у мій зріст. Запропонував зустрічатися"

— 23 квітня святкували день народження тата. Запросила і свого хлопця Андрія. Він приїхав із батьками. Став переді мною на коліно і простягнув перстень. Наші матері плакали, — каже поліцейська 27-річна Яна Коваленко з Одеси. Її чоловік Андрій, 30 років, теж працює в поліції. Святкуватимуть п'яту річницю весілля.

До одруження Андрій і Яна зустрічалися чотири роки.

— Вчилася тоді в Одеській юридичній академії, — розповідає Яна. — Одного разу Андрій прийшов у гості до жінки, в якої я орендувала кімнату. Після того став запрошувати мене на каву і в кіно. Новий рік зустрічали разом. 16 січня на мій день народження подарував золоті сережки й рожевого ведмедя у мій зріст. Запропонував зустрічатися. За чотири місяці стали жити разом. Оселилися в будинку Андрія, що дістався йому у спадок від баби.

Наполягла, щоб він отримав вищу освіту. Послухав. Почав готуватися і успішно здав іспити в Одеську юридичну академію.

Весілля гуляли в селищі Липовець на Вінниччині, звідки Яна родом. Запросили 70 гостей. Ресторан орендували на два дні.

— За рік у нас народилася Злата, — про­довжує. — На останніх термінах вагітності поїхала до батьків. Боялася, що чоловік буде на чергуванні, як почнуться перейми. Злата — енерджайзер. Коли навчилася ходити, вилізла на підвіконня і перевернула всі горщики з орхідеями. Недавно просунула голову в тин у нашому саду й застряла. Рятувальників не викликали, витягли самі. Злата любить пікніки. Як дозволяє погода, завжди виїжджаємо на природу. Смажимо рибу, варимо юшку. Чоловік — завзятий рибалка. Одного разу наловив два відра. Довелося роздавати сусідам.

Яна Коваленко працює дільничним офіцером поліції.

— Я займаюся профілактичною роботою з людьми, які відбули покарання, — каже Яна. — Вони щотижня мають відмічатися. Під адміністративним наглядом перебувають упродовж року. Андрій служить у батальйоні поліції особливого призначення. Буває, на вихідних обох викликають на роботу по тривозі. Дитину немає на кого залишити. Дзвоню начальству. Комусь дозволяють не виїжджати. Частіше поблажки роблять мені.

Зараз ви читаєте новину «"Подарував золоті сережки і рожевого ведмедя у мій зріст. Запропонував зустрічатися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути