вівторок, 23 квітня 2013 05:30

Побачення з котом коштує дві тисячі гривень

Автор: фото: ОЛЬГА КАМЄНЄВА
  Кота Бісмарка господарі принесли на виставку в столичний Український дім, щоб підшукати йому кішку для в’язки. Кішка потрібна щомісяця. Як нема — він тікає з дому або м’явкає на весь будинок. Тому інколи на ніч його замикають у підвалі
Кота Бісмарка господарі принесли на виставку в столичний Український дім, щоб підшукати йому кішку для в’язки. Кішка потрібна щомісяця. Як нема — він тікає з дому або м’явкає на весь будинок. Тому інколи на ніч його замикають у підвалі

— Бісмарка виводимо на прогулянки лише на повідку. Відпускати самого боїмося. Він нападає на собак. Одному видряпав око. Ганяється за іншими котами, — каже київська писанкарка 47-річна Оксана Білоус про свого кота породи мейн-кун. Привезла його на виставку до столичного Українського дому.

Тварина крутиться і нявкає у великій металевій клітці. Лапою тягнеться до гачка, щоб відчинити дверцята.

— Перед виставкою возили його у ветлікарню здавати аналізи. Тепер клітка у нього асоціюється з неприємностями. Бісмарк ніколи не брав участі у виставках. Привезли, аби підшукати підходящу кішечку для в'язки. Кішка йому потрібна щомісяця. Як не знайдемо, він тікає з дому.

Якось три дні не повертався. Сусід прийшов і розказує: "Я бачив вашого кота за три квартали. За ним п'ять кішок бігають, а він ходить між них, як пан". — Як прибіг, повели його у клініку. Боялися, щоб ніякої хвороби на вулиці не підхопив.

Відтоді самі шукаємо йому пару. Одна в'язка коштує 400 доларів. Бісмарк має титул чемпіона України і два титули інтер-чемпіона. Тому маю право просити за це 500-600 доларів. Та зараз у державі складна ситуація. Тому за в'язку беру всього 2 тисячі гривень.

У лютому Бісмарку виповнилося 4 роки. Він важить 10 кг.

— Купували його в розпліднику в Ірпені. За кошеня просили 1400 євро, але нам сотню скинули. Придбали його вже з іменем Бісмарк, але вдома називаємо Марчик або Марчелло. Він однаково добре реагує на мій голос. Бісмарк вважає мене головною в родині. Як приходжу з роботи — залазить на шию і облизує щоки. Шкоди не робить. Лише мітить стіни і кутки в будинку. Якось пішла з ним до подруги, він помітив у її квартирі всі стіни.

Оксана витягує кота з клітки. Хочу його погладити. Він випускає кігті й погрозливо м'явкає.

— Якось його хотіла попестити сусідська дівчинка. Він висмикнув повідок і видерся на дерево. Злізти не міг, бо повідець заплутався у гілках. Довелося дзвонити синам, щоб зняли. На ніч замикаємо його у підвалі. Він висипається вдень, коли ми всі на роботі. А вночі нявкає на весь будинок. Кілька ночей не могли спати, а тоді зробили йому кубельце внизу.

Розчісує Бісмарка чоловічим гребінцем.

— Чешу щотижня. Раз на два місяці мию йому хвоста. Він у нього розпух, коли Бісмарку виповнився рік. Повезли до ветеринара. Той сказав, що в тварин цієї породи запалюються залози. Розрізав нариви і сказав, аби частіше мила хвоста. Купати його важко, бо шерсть дуже густа. Наливаємо у тазик води і садовимо туди кота. Лише через 10 хвилин шерсть стає мокрою.

Бісмарк з'їдає за тиждень по кілограму риби і м'яса. Любить куряче філе, хека і мінтая. Майже постійно щось жує. Котам цієї породи треба удвічі-втричі більше їжі, ніж простячкам.

Зараз ви читаєте новину «Побачення з котом коштує дві тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути