середа, 11 липня 2012 00:00

Півсотні людей прийшли на танці у дворі

Автор: фото: Мирослава Соколова
  Киянки танцюють із дітьми на руках у своєму дворі біля станції метро Героїв Дніпра. Заняття проводять на подвір’ях столичних багатоповерхівок
Киянки танцюють із дітьми на руках у своєму дворі біля станції метро Героїв Дніпра. Заняття проводять на подвір’ях столичних багатоповерхівок

— Вийшла по хліб, а попала на танці, — каже киянка 28-річна Лариса. Вона живе біля станції метро Героїв Дніпра.

У дворі її будинку минулого тижня один зі столичних спортивних клубів влаштував танцювальну вечірку "Поки чоловіки на футболі, жінки — на танц-полі". Заняття проводять у подвір'ях київських багатоповерхівок з червня, відколи почався чемпіонат Євро-2012.

— У нашому дворі дівчат і жінок учили танцювати зумбу — поєднання латини, хіп-хопу й східних танців, — згадує Лариса. — Поки дитина в колясочці тихенько лежала, я собі попригала. Частіше б такі паті у дворах влаштовували. Можна вечір активно провести, а не тупо візок сюди-туди тягати. Вдома сидіти не можу. Футбол з чоловіком дивитися нудно. Більше заняти себе нічим.

Біля Лариси танцює її сусідка 58-річна Ніна Пікуль. На господарку-паті вона прийшла вдруге. Взяла доньку і 2-річну онуку. Вони не танцюють, спостерігають.

— Я більшість матчів на Євро замість чоловіка мусила дивитися. Він працює на заводі, втомлюється дуже. Якщо матч нудний, клює носом. Я його під час голів будила або сама додивлялася. Вранці розказувала, як грали і хто виграв, — каже Ніна.

Тренери спортклубу вмикають музику й повільно показують рухи.

— Робимо ногою так, ніби відриваємо прилиплу жвачку. Потім буцім плигаємо з калюжі в калюжу.

— Похоже, як футболісти розминку на полі роблять, — сміється Ніна.

Найстаршій танцівниці Олені Перепелиці 70 років. У жіночий спортклуб вона ходить два роки.

— Завдяки танцям похудала на 4 кілограми за місяць. Раніше судороги ногу хапали, тепер пройшло, — розповідає Олена Марківна. — Потанцюю тут годинку, а потім піду телевізор дивитися.

Навколо майданчика бігають 30-річні Віктор та Олександра. Обоє у шортах.

— Приходиш додому, а там стірка, уборка, каструлі і уроки. Не кожна жінка має час на ці спорт-клуби, — каже Олександра. — Самі знаєте, які в нас тепер ціни й зарплати. Можна тільки в дворі побігати. Відправили сина до бабусі на канікули, то змогли собі отдих влаштувати.

Танці у дворах влаштовують двічі на тиждень. Заняття безкоштовні. Тривають по 40 хв.

Зараз ви читаєте новину «Півсотні людей прийшли на танці у дворі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути