Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2013 05:00

Пітони люблять вологі тропічні ліси

Автор: фото з сайта www.fotoden.info
 

Працівники австралійського парку рептилій знайшли спосіб, як зважити 6,4-метрового пітона на кличку Атомна Бетті. Дівчина і п'ятеро хлопців взяли змію на руки і стали на ваги. Після експерименту відняли свою вагу від отриманого результату.

— У такий спосіб ми довідалися, що 9-річна Атомна Бетті має 137 кілограмів, — говорить 26-річна Аманда Болет, яка брала участь у зважуванні. — Пітони з такою вагою і довжиною можуть з'їсти все, що захочуть. Це справжні монстри. Легко проковтують кабана, оленя, рись чи алігатора. Часто доповнюють свій раціон птицями. Розоряють гнізда птахів і скорочують їхню чисельність. Для дикої природи становлять серйозну небезпеку.

Пітони люблять вологі тропічні ліси. Добре лазять по деревах і вправно плавають. Здобич убивають, обвиваючись кільцями навколо тіла жертви. Потім ковтають і перетравлюють кілька тижнів.

— У багатьох бідних африканських країнах на пітонів полюють, бо дуже дорога їхня шкіра, — розповідає Аманда. — За одного змія отримують 40-50 доларів. Сім'я за ці гроші може жити півроку. Зловити його непросто. Може сам напасти, але здебільшого людей не чіпає. Розмножуватися починають на четвертому році життя. Самки відкладають рекордну кількість яєць — по 80-100 за раз. Доки сидять на яйцях, можуть не їсти півроку.

Шкіра великих пітонів іде на виробництво одягу та взуття. М'ясо і жир цих рептилій у деяких країнах вживає у їжу місцеве населення. Африканці також розводять пітонів у будинках, щоб ті знищували в оселях гризунів.

Зараз ви читаєте новину «Пітони люблять вологі тропічні ліси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути