середа, 15 вересня 2010 04:15

Під час декретної відпустки Євген Червоненко відкрив авторалі

10–12 вересня в Криму відбулися автоперегони "Prime Yalta Rally-2010". Змагання є етапом Кубка Європи і чемпіонату України. Захід відвідали понад 100 тис. туристів — любителів швидкої їзди. Найдорожча машина, "форд" за 600 тис. доларів, розбилася вже в першому заїзді.

Перегони відкрив голова оргкомітету Євген Червоненко, 51 рік, із сином 2-річним Альфредом. Вони виїхали на набережну червоним "мітцубісі", вдягнені в однакові костюми під колір авто.

— Син уже вдруге відкриває авторалі. Чоловік змалечку привчає його до машин. А я хочу, аби він сів у автомобіль якнайпізніше. Перегони — це дуже небезпечно, не хочу, аби він ними займався, — каже дружина Євгена Червоненка 41-річна Ніна. Вона із сином сідає у віп-ложі навпроти сцени. — На відміну від чоловіка, я дуже спокійний водій. Воджу машину  акуратно, правил не порушую.

Ніна вийшла на роботу в компанію "Орлан". Чоловік узяв декретну відпустку, щоб доглядати дитину. Доти працював у столичній міськдержадміністрації заступником голови Леоніда Черновецького. Також в Альфреда є няня.

— Моя декретна відпустка — це стьоб, протест.  Можете вважати її "терактом". Я з самого початку не був згідний із ситуацією, яка склалася в Київській міській адміністрації.  Мене штучно відсторонили від роботи, бо вимагав прозорості при підготовці до Євро-2012, — каже Євген Червоненко.

Москвичка Поліна Мухіна, 23 роки, на "Prime Yalta Rally-2010" торік потрапила в аварію. Її машина врізалася в дерево. Мухіна тоді не постраждала, а пілот зламав хребта. Він одужує і скоро повернеться на трасу. Цього року Поліна з новим пілотом Дмитром Зоріним посіла друге місце.

— На автоперегони я потрапила випадково. Якось із друзями поїхали відпочивати в Карелію і там побачила тренування гонщиків. На машині в той час не вміла їздити. За кілька місяців навчилася. Я студентка Московської академії, вчуся на юриста. Ралі для мене — стиль життя. Зі своїм хлопцем познайомилася на перегонах.

Олег Бахтеєв, 39 років, і 29-річний Аркадій Соколов приїхали з Ростова-на-Дону. Пілот Олег торгує запчастинами, а його штурман працює в Академії наук. Дорога з дому до Ялти обійшлася їм у 10 тис. грн.

— Моя дівчина не в захваті, що я приїхав сюди. Але куди їй діватися. Вожу її на всі змагання, може, сподобається, — говорить Олег. — Машину "рено" переробили спеціально для перегонів. Це найдешевша модель, коштує 15 тисяч доларів. Ми тут чотири дні, в місто ще не вибиралися. Крім траси, нічого не бачили. Дороги в Ялті для нас незручні. Всього дві центральні вулиці, від яких відходять багато вузеньких. Не поганяєш.

На віллі "Елена" і в клубі "Матриця" відбулися закриті вечірки для віп-гостей. А коктейль-паті на масандрівському пляжі скасували. Через шторм "Малібу-клуб" із декораціями змило водою.

Зараз ви читаєте новину «Під час декретної відпустки Євген Червоненко відкрив авторалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути