вівторок, 09 серпня 2016 06:40

Переселенці платитимуть податок за житло на Донбасі

— До кінця серпня переселенці мають сплатити податок на нерухомість, яку лишили на Донбасі. Це стосується квартир площею понад 60 квадратних метрів і будинків більш як на 120 "квадратів", — розповідає 23-річна Аліна Карпенко з компанії "Альт-Брайєр".

— Квитанції надходитимуть не за місцем реєстрації та проживання. На адресу, яка вказана в довідці переселенця. Якщо будинок був зруйнований чи пошкоджений під час бойових дій, стихійного лиха чи інших форс-мажорних обставин, людина може не платити, — каже Аліна Карпенко. — Для цього треба повідомити місцеву владу про стан житла. Потім — фіскальну службу. Якщо податківці вимагатимуть заплатити, звертайтеся до суду.

Фіскальна служба може нарахувати штраф.

— Якщо за місяць переселенець не сплатить податок, йому нарахують штраф — 10 відсотків суми боргу, — каже Володимир Гуцукляк, інспектор фіскальної служби. — Щомісяця сума штрафу збільшуватиметься вдвічі.

— Механізм визначення розміру податку й перевірки стану нерухомості — незрозумілий. Якщо держава вимагає від людини сплатити податок за покинуте житло, то спершу має провести моніторинг. Перевірити, чи є взагалі ці об'єкти. Не за реєстром на папері, а в дійсності. Адже багато будинків і квартир зруйновані, — додає Аліна Карпенко.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці платитимуть податок за житло на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути