вівторок, 13 вересня 2016 05:05

Паралізований ветеран АТО одружився у шпиталі

Автор: Ярослав Тимчишин
  Сергій Ющенко з села Уздиця Глухівського району Сумської області пригощає тортом дружину Катерину. 8 травня під час бойового завдання він підірвався на розтяжці неподалік села Кримське Луганщини
Сергій Ющенко з села Уздиця Глухівського району Сумської області пригощає тортом дружину Катерину. 8 травня під час бойового завдання він підірвався на розтяжці неподалік села Кримське Луганщини

— З Катею ми зустрілися 2015-го. Наша бригада тоді стояла недалеко від її рідного населеного пункту, — розповідає 40-річний Сергій Ющенко з села Уздиця Глухівського району Сумщини.

4 серпня у Львівському військово-­медичному шпиталі він побрався з Катериною.

— Катя родом із Луганщини. Наша дружба переросла в кохання. Кожну вільну хвилину намагалися проводити разом. Будували плани на майбутнє. Хочемо свою хату і двоє дітей.

Сергій — розвідник 24-ї механізованої бригади. В армію пішов добровольцем. 8 травня під час бойового завдання біля села Кримське на Луганщині підірвався на розтяжці. Від поранення паралізувало ноги. Бійця відправили у військовий шпиталь до Харкова.

— Маю серйозну травму хребта. Пересуваюся на візку. Лікарі кажуть, що є всі шанси стати на ноги, бо спинний мозок не зачепило, — говорить Сергій. — Коли прийшов до тями в госпіталі, нікому не хотів повідомляти про те, що сталося. Особливо Каті. Але вона сама знайшла мене в Харкові. Тоді я остаточно зрозумів, що не можу її відпустити.

Чоловіка направили на реабілітацію до Львова.

— Кохана постійно зі мною, — каже наречений. — Ми не хотіли влаштовувати велике свято. Все організували волонтери. На церемонію зібралися друзі й родичі, пацієнти і медперсонал. Медовий місяць проведемо в госпіталі. Катя вступила до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Планує стати офіцером.

У Сергія від двох попередніх шлюбів є донька 18-річна Вікторія і син 5-річний Микита.

Зараз ви читаєте новину «Паралізований ветеран АТО одружився у шпиталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути