четвер, 13 серпня 2009 19:18

Отець Варлаам виганяє бісів із немовлят

Автор: фото з сайту .www.blik.ua
  Священик церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці в Бортничах під Києвом
Священик церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці в Бортничах під Києвом

"Наш батюшка колись подолав полтергейста, — парафіянин церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці в Бортничах під Києвом 45-річний Сергій розповідає про місцевого священика Варлаама. — До нього звернулася жінка, яку ночами мучив біс в образі покійного чоловіка. Отець воював із ним три місяці. І біс відступив".

71-річна Сілона, у миру — Марія, зустрічає за церковними воротами. 10 років прислужує тут. Раніше продавала свічки у Володимирському соборі в Києві.

— Два дні тому отець підвернув ногу. Зараз у нього масажист. Батюшка просив почекати 20 хвилин. Боротьба з нечистим підірвала його здоров"я, в нього болять ноги, серце. Пігулки йому не допомагають.

У капличці вздовж стіни виставляє ікони на продаж, протирає їх від пилу.

— Біснуватих людей побільшало. Навіть немовлят приносять, вони страждають за гріхи батьків. Був у нас болящий Сергій. Біси його скували. Усе життя був здоровий, а тут ходити розучився. Його син у храм на руках заносив. Тепер Сергій почав ходити з паличкою. Але недавно його син насмерть розбився. Після того чоловік перестав до нас приїжджати.

На полиці дзвонить телефон. Матушка Сілона схоплюється, записує продиктовані імена. На столі лежить прейскурант: "Освячення житла, офісу і машини — 100 грн, вінчання — 250 грн, хрещення — 200 грн, поховання очне — 100 грн, поховання заочне — 80 грн".

— Одній дівчині батюшка знімав вінок безшлюбності. Вона в Печерській лаврі повстрічала хлопця, і через півроку вінчалися. А недавно приходила женщина, щоб сина позбавили наркозалежності. Відчувала за собою вину, бо зробила сім абортів. Щоб відмолити один, треба купити 40 проскурок, 40 свічок, 40 натільних хрестиків, пляшку кагору і лампадне масло.

До вичитки священик допускає не кожного.

Відчувала за собою вину, бо  зробила сім абортів

— Над однією молодою парою цілу службу читали молитви. Зранку наступного дня прибігають, кричать, що всю ніч не спали. Я іспугалася. "Шо такоє? Нам після вичитки не полутшало, а похужало. Цілу ніч під домом скора стояла". Батюшка питає: коли ви причащалися? А вони і не знають, що це таке! Відтоді записуємо тільки-но від причастя.

Виходить отець Варлаам, 70 років. Він у сірій рясі, спирається на палицю.

— До якої церкви ходиш? — питає, сідаючи на лавку.

— До Володимирського собору.

— А, це Київського патріархату, — замахується палицею в повітрі. — Ваші дівчата до храму ходять у штанах, як на дискотеку. А тоді скаржаться, що дітей не мають. Треба юбки носити, щоб транда івановна провітрювалася! Не хочу з тобою говорити. Іди з Богом.

— Батюшка строгий, — пояснює дорогою назад Сергій. — Моя сусідка повела до нього онуку, бо та кусалася і билася. Він говорив із нею півгодини. Дитина вибігла в сльозах, обняла бабу, кричала, що більше так не буде. Відтоді стала як шовкова.

Зараз ви читаєте новину «Отець Варлаам виганяє бісів із немовлят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути