Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 05:50

"Від Льошки залишилася тільки права рука з обручкою"

— Льошка готувався брати участь у черговій миротворчій місії ООН. Разом із хлопцями мав відпрацювати польоти у темряві на низькій висоті. Через туман не помітили трос телевежі. Гелікоптер загорівся. Від Льошки залишилася тільки права рука з ­обручкою, — розповідає колишній пілот 62-річний Ігор Зонов про товариша-бортінженера Олексія Блінкова, 53 роки, з Бердичева на Житомирщині. За ним справили дев'ятини.

25 січня Олексій Блінков загинув в авіакатастрофі гелікоптера в Кременчуку на Полтавщині разом із командиром судна Сергієм Шевченком, другим пілотом Миколою Науменком та бортінженером Олексієм Овчаруком.

— Льошка був пунктуальний і відповідальний, — говорить Ігор Зонов. — Початі справи завжди доводив до кінця. Любив автівки. У своєму гаражі постійно дотримувався чистоти й порядку. Був хороший спеціаліст і щирий друг. Якось прийшов на мій день народження з камерою. За кілька днів змонтував і подарував короткий фільм. Було неочікувано і приємно.

Олексій Блінков мав дружину та двох дітей. Останні 20 років брав участь у миротворчих місіях ООН. На гелікоптері гасив лісові пожежі, вивозив поранених і доставляв гуманітарну допомогу.

— Наших пілотів в ООН цінують, — каже Зонов. — Вони готові летіти за таких погодних умов, коли іноземці відмовляються.

Зараз ви читаєте новину «"Від Льошки залишилася тільки права рука з обручкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути