понеділок, 21 травня 2007 14:49

Від Олександра Огія пішла кохана

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Олексій Огій читає реп у гурті ”Погана компанія”. Його зріст 136 сантиметрів
Олексій Огій читає реп у гурті ”Погана компанія”. Його зріст 136 сантиметрів

"Я постою, а ви сідайте на лавочку", — каже 24-річний карлик Олександр Огій. Із кишені витягає пачку цигарок, закурює. Розмовляємо біля столичного кінотеатру "Київська Русь".

Припікає сонце.

— Я не боюся. Бачите, який чорний, — показує Сашко короткі смагляві руки. — Мій батько Григорій схожий на грузина. Але він — українець.

Колись мама Віра повезла мене до професора Олександра Єлізарова, — продовжує Сашко. — Він сказав, що в 16 років зробить мені операцію, аби я ріс. Але я не схотів. Малому веселіше, — посміюється.

Каже, дружить лише з високими людьми.

— Живу тут недалечко, — показує рукою. — Маю в Києві однокімнатну квартиру. Трохи побув у Прилуках, на Чернігівщині. Там помер мій дідусь, і в батькової матері Варі дах поїхав. Треба було її глядіти. Бабусі 84 роки. Тепер із нею сидять батьки. Щомісяця провідують мене, щось зачастили.

Як у квартирі все сам дістаєш?

— У мене часто друг Олег живе. Готує їсти. Ми з ним разом пишемо реп. Написали для Вови зі Львова пісню "Хороші дівчата". Хотів подарувати, а він гроші дав. Правда, небагато. Із Вовою дружимо ще з університету культури. Він учився там на диктора, а я — на документознавця.

Олександр згадує, що найбільше заробив 2002 року.

— Їздив на гастролі з гуртом "Татарський клан", читав у клубах реп. За два дні мали 3 тисячі доларів на двох. Гроші прогуляв, я не збираю їх. Зараз із новим гуртом "Погана компанія" реп читаю.

Дівчину маєш?

— Майже шість років зустрічався з сусідкою Лесею, — розповідає він. — Вона на п"ять років молодша. Вчилася в університеті "Україна", зараз працює  в інвестиційній компанії. У мене зріст 136, а у неї 165. У Ялті на гастролях зрадив її з іншою дівчиною. Приїхав, розказав. Мене Лесина мати не любила. Прибігала, забирала Лесю з моєї квартири. Мама хоче високого і багатого зятя, як син Ющенка, — усміхається.

Я люблю високих дівчат

Каже, збирався одружитися з Лесею після 35 років. Бо дав батькові обіцянку гуляти до 35-ти. Та дівчина пішла від нього. Зізнається, що досі кохає Лесю, але миритися не піде, "бо гордий".

— На кожне свято дарував їй мобілку, — згадує. — На Новий рік, день Валентина, 8 березня, день народження, — загинає короткі пальці. — Штук 15 подарував. А вона мені срібні прикраси дарувала.

Нову дівчину шукаєш?

— Дівчата до мене самі підходять, — тупцює на місці Сашко. — Кажуть: "Ой какая лапочка", тягнуть за щоки. Ненавиджу це, але усміхаюся. Раз із клубу "Арена" привів додому дівчину. Зранку приготувала такий рис, що я його викинув. Взагалі я люблю високих дівчат — зростом 160–165 сантиметрів.

Де одягаєшся?

— У магазині для реперів "Кінг-Рінг". Беру найменший розмір. Штани навіть не вкорочую — люблю, щоб волочилися. А от із взуттям проблеми, — показує світлий кросівок.

Потім викидає недопалок у траву, сідає поруч. Сашкові ноги бовтаються в повітрі.

Розповідає, що сам водить машину, хоча прав не має.

— Раніше брав батькове "рено". Півроку тому з хлопцями їхали в клуб "Містерія". Нас зупиняла міліція, але я не став. Батькові потім прийшов штраф. Відтоді не дає мені машину. У клубі ми тоді добряче відпочили. З арабами побилися, міліція нас розбороняла.

Каже, що сім років займається важкою атлетикою. А в школі був хуліганом.

— У 6 класі кинув в учительську петарду. Хотіли вигнати, але пожаліли. П"яного, який чіплявся на вулиці, погрожував застрелити з пневматичного пістолета. Він злякався і втік.

Олександр отримує пенсію ледь понад 200 грн.

— Із музики заробляю тисячу доларів на місяць, — каже він. — Мені вистачає.

1982, 9 серпня — Олександр Огій народився в Києві в сім"ї інженерів
2000 — закінчив школу N101
2000 — з другом Андрієм створив гурт "Татарський клан"
2001 — познайомився з сусідкою Лесею, зустрічався майже 6 років
2005 — закінчив Університет культури, фах — документознавство
2006 — розійшовся з Лесею; з другом Євпаком створив реп-гурт "Погана компанія"

Зараз ви читаєте новину «Від Олександра Огія пішла кохана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути