четвер, 18 червня 2009 18:33

Ольгу Пенькову ображали п"ятеро чоловікiв

Автор: фото з родинного архіву Пенькових
  На фінал програми ”Фабрика краси” на телеканалі ICTV Ольга Пенькова із Краматорська Донецької області їхала у лімузині
На фінал програми ”Фабрика краси” на телеканалі ICTV Ольга Пенькова із Краматорська Донецької області їхала у лімузині

Місяць тому в Краматорську Донецької області померла Ольга Пенькова, 39 років. Улітку 2006-го вона знімалася у програмі "Фабрика краси" на телеканалі ICTV. Їй зробили пластику вушних раковин, вставили імплантант у підборіддя, прибрали горбик на носі, звузили його кінчик і відновили носову перегородку, зменшили зморшки, збільшили до другого розміру груди. У фiналi програми киянин 50-річний Василь Безкровний, який працював охоронцем котеджу, де жили "фабрикантки", посватав Пенькову.

Бiля приватного будинку N47 на вул. Саркісова у жалобній хустці на лавці сидить мати Ольги, 70-рiчна Євдокія Павлова:

— "40 лет не отмечают" — говорила Оля и умерла за 10 дней до юбилея, — каже. — У нещасливий день я її народила. Куди б вона не потикалася — скрізь образи. Оля не завжди була прибиральницею. Коли жила у Слов"янську, розписувала посуд, доки був на це попит. Малювала добре.

Запрошує у дім. У кутку кімнати на столику портрет усміхненої Ольги. На чорній стрічці напис: "Вечная память". Пахнуть піони, горить свічка. Дзеркала і шафи завішені покривалами.

— Ольга соромилася свого носа ще коли дівувала, — втирає сльози Євдокія Іванівна. — Але знівечив її перший чоловiк: так ударив ногою в обличчя, що зламав ніс і вибив зуби. Прямо горб наріс на носі. Оля говорила, що з неї глузували, називали "бабою ягою". Через перелом їй було важко дихати. Тому ми всі підтримували бажання Олі зробити пластичну операцію. Побачили в газеті анкету для кандидаток на "Фабрику краси". Катюша, внучка, сфотографувала маму в купальнику на повен зріст і послала фото. Донька знала, що операція під повним наркозом — це ризик. Новий ніс робили 8 годин! Груди збільшували також під наркозом… Дочечка моя, хто ж нам тепер шкарпеточки зв"яже?

У кімнату заглядає 14-річний Роман Пеньков. Боязко сідає на край дивана.

— Подзвонила мені після операції така щаслива: "Мамочка, а які в мене тепер зуби, який ніс!" — продовжує Євдокія Іванівна. — Ми поїхали у столицю на телепроект, зустрічати її. Оля вийшла, почала крутитися. Така гарна — і плаття, і намисто, і босоніжки.

22 квітня поклали в онкологію, а 30-го сказали: "Забирайте і готуйтеся"

— Коли я побачив маму, розплакався: такою стала красивою, — згадує Роман. — А в якому вона лімузині їздила!

— Підійшов чоловік солідний, у костюмі, — згадує Євдокія Павлова. — Я подумала: директор. Дівчина з телебачення каже: "Це Олин чоловік". Я до онуки Танi: "Матiнка моя: старий, товстий". В Олі було четверо чоловiків до Василя. Катін тато її покалічив, батько Роми був такий п"яниця, що, якщо з ним по зарплату не підеш, не принесе і копійки. Третій чоловiк робив таке, що й казати при дiтях соромно. А четвертий і пив, і бив. А цей, — показує весільне фото з Василем Безкровним, — обманщик і бабник. Називав то зайчиком, то сонечком. Оля на ці слова і купилася.

19-рiчна Катерина Пенькова показує рожеву сукню, яку Ользі подарували телевізійники:

— Після передачі мама стала популярною. У мене всі запитували: "Як мама?" замість "Як справи?"

— Од чого померла Ольга? — запитую.

— Вона була хворобливою, а після "Фабрики краси" почала недужати частіше. Позаторік у грудні запалився шов від операції з підтяжки шкіри зліва на голові, припухло під волоссям. В онкології Краматорська розрізали, а там гній: київські хірурги забули нитку. У січні почала боліти спина, припинилися місячні. Потім поставили діагноз "грижа". А одного дня пішла кров горлом. Почали лікувати стару виразку шлунка. Донька Таня із зятем Вовчиком 4 тисячі гривень витратили на її лікування. А Вася — хоч би що. Оля чекала, що грижу видалять і житиме, а лікарi сказали: рак четвертої стадії. 22 квітня поклали в онкологію, а 30-го: "Забирайте і готуйтеся". Олин батько Володимир теж помер від раку легень, у 64 роки.

Катерина обіймає готового заплакати брата.

— Як було по Олечці дев"ять днів, дала я Василеві квіти, тормозок — усе як годиться, — згадує Євдокія Іванівна. — Говорив, що піде на кладовище. А через півгодини прибігає Ромчик: "Бiля магазину батько з якимсь дядьком п"яний б"ється". Повернувся вночі. Зараз пиячить і краде продукти в дітей.

На прохідній Новокраматорського машинобудівного заводу зустрічаємося з 50-річною робітницею Тетяною Лущай, старшою сестрою Ольги. Плаче ридма:

— Оля наївною була. Із Василем шлюб оформили через рік після телепроекту, на його наполягання. Він до Олi приліпився із-за житла: його батько через суд із будинку виписав. Ніколи не пробачу, що привчив її шнурки собі зав"язувати і розв"язувати. Вона і хвора опускалася перед ним на коліна. За два тижні жодного разу не провідав її в онкології. Перед смертю я питала сестру, чи була коли-небудь щаслива. Оля відповіла: "Тiльки на "Фабрицi краси" відчула себе жінкою".

Катерина Пенькова вчиться в педуніверситеті у сусідньому райцентрі Cлов"янськ. Живуть із бабусею в її будинку. Кращу кімнату в ньому займає Василь Безкровний. У тещі він не прописаний.

Зараз ви читаєте новину «Ольгу Пенькову ображали п"ятеро чоловікiв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути