четвер, 15 липня 2010 06:33

Ольга Заремська ночує на вулиці

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Ольга Заремська збирає пляшки на столичній Русанівській набережній. У Київ вона переїхала із міста Хорол на Полтавщині
Ольга Заремська збирає пляшки на столичній Русанівській набережній. У Київ вона переїхала із міста Хорол на Полтавщині

"Хочу грошей трохи заробити, а то навіть на хліб не хватає", — говорить 43-річна Ольга Заремська із міста Хорол на Полтавщині.

За фахом Ольга — швачка-мотористка. Приїхала до Києва чотири роки тому, бо в Хоролі не могла знайти роботу. На столичній Русанівській набережній збирає пластикові пляшки. Заробляє 20 грн за день.

— Чесно гроші хочу заробити, бо не привикла стояти з простягнутою рукою. Де я тільки не працювала — на заводі прибирала, на базарі торгувала, — палицею дістає пляшки, які плавають у воді. — Тепер молодших понабирали. Я без роботи осталася. Прочитала оголошення, що потрібні прибиральниці в торговий центр "Метрополіс" на Оболоні. Зібрала речі й поїхала. На роботу зразу взяли, бо їм трудяги потрібні. Поселили в 2-кімнатній квартирі на Троєщині. Нас там восьмеро жило. Усе спільне було — собі нічого купити не могла, бо мусила з усіма ділитися. Із получки кожного місяця додому слала 500 гривень, решту проїдала.

Із чоловіком розлучилася. Сина Артура, 15 років, Ольга залишила на свою матір 75-річну Анастасію Степанівну.

— Мама його доглядає сама. Батько помер у 50 років, — витирає засмальцьованим рукавом сльози. — Він усе життя стороїтєльом пропрацював. Хату нам встиг построїти. Коли штукатурив, казав, що тут не житиме. Мабуть, щось відчував. Через три дні помер — у мозку тромб утворився. Тепер Артур у нас за хазяїна — город скопає, скотину попорає. За ним усі дівчата бігають. Але він ні з ким не зустрічається, бо вчиться. Хоче стати адвокатом.

Отець Ігор раніше пив і коловся

Кілька тижнів жінка жила у благодійному центрі "Стефанія".

— Там бездомним дають поїсти, у душі помитися, переодягтися в чисті речі. Раз на місяць туди приходить перукар, то до нього чергу з самого ранку займають. Кожен день проводять службу Божу. Їхній отець Ігор раніше пив і коловся. Тепер поганих звичок позбувся.

Узимку цього року Ольга познайомилася з 53-річним киянином Петром. Він працює фельдшером у лікарні швидкої допомоги.

— Їхала з роботи. На Петрівці мені погано стало — серце схватило. На вулиці мороз, а мене у жар кидає. Дєжурна по станції дала мені таблєтку валідола і викликала "швидку". Приїхав такий високий гарний фельдшер, зробив мені укол. А тоді нишком тицьнув у кишеню свою адресу і номер телефону. Сказав, щоб приїхала. На другий день узяла пляшку вина і пішла до нього в гості. Через тиждень я  до нього переїхала. Він сам живе. Дружину шостий рік як поховав. Має доньку, вона живе в Канаді. Якось два місяці мене не було, бо їздила до сина. Як приїхала, Пєтя зрадів, обійняв мене і каже: "Думав, що ти мене забула". Зізнається, що любить мене, але одружуватися не пропонує. Іноді ночую в нього, іноді на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Заремська ночує на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути