четвер, 27 листопада 2008 17:25

Ольга Неруш знімає біль руками

Автор: фото: Валентина ТИМОШКО
  Ольга Неруш із села Макишин Городянського району на Чернігівщині демонструє, як мобільний телефон прилипає до її лівої руки
Ольга Неруш із села Макишин Городянського району на Чернігівщині демонструє, як мобільний телефон прилипає до її лівої руки

29-річну Ольгу Неруш у селі Макишин Городянського району на Чернігівщині  називають відьмою. Речі липнуть до її рук, наче притягнуті магнітом. Жінка вміє знімати біль.


— Давайте поїдемо на луг, до Снова, там я покажу, що вмію, — каже Ольга.

Біля річки знаходимо півлітрову пляшку з-під горілки. Ольга набирає в неї води,  закручує корком і витирає насухо. Потім кладе її на долоню і повертає руку вниз. Пляшка ніби прилипла. Ольга крутить лівою рукою в різні боки — пляшка тримається. Даю жінці свою мобілку — телефон прилипає.

— За справність апарата не відповідаю, — каже. Забираю телефон. — Енергетика в мене сильна. Годинника носити на руці не можу. Місяць-два побуде, а тоді то спішити, то відставати починає. Але тільки ліва рука в мене така, права — звичайна. До лівої все, окрім дерева, пластмаси і тканин, прилипає. Монети намагнічуються. Якщо трохи потримаю в руці, можу до лоба будь-кому приліпити, а до грудей праски прилипають. Щоб  феномен проявився, повинна сконцентруватися на предметі й на місці, де вони контактують. Тільки відволіклася — предмет падає.

Каже, що руками знімає біль.

— Коли вчилася в Чернігові у м"ясо-молочному, а згодом у Замглайському ПТУ, хлопці в гуртожитку після перепою приходили до мене. Я їм руку то на лоб, то на потилицю. А нещодавно у знайомого з"явився великий флюс. Мати дала грошей, щоб з"їздив у лікарню, а він їх пропив. От і прибіг до мене: нарив у роті, щока розпухла. Потримала руку, аби відчепився. Наступного дня флюс прорвало. Я людей лікувати не беруся. Бо після того, як зніму біль, самій зле стає. Голова розколюється, температура піднімається. Тільки матері високий тиск іноді знімаю.

Запевняє, що ворожити на долю не вміє.

— Сиділи якось коло клубу — хлопці, дівчата. Я й кажу: "Щось смертю запахло". Через три дні мій дядько помер. Дівчата потім допитувалися, чи я щось відчувала. Ні, кажу, просто так ляпнула. Приємне ніколи не передбачається, тільки погане. Кілька років тому троюрідний брат ледь не задушив. "Таких відьом треба знищувати!" — стискав руки на моїй шиї. Після того я півтора місяця з синцем на шиї ходила. Пізніше, правда, перепросив. А до того, що називають відьмою, звикла.

Троюрідний брат ледь не задушив

— А звідки такі здібності? — цікавлюся

— Прадід від укусу гадюки шептав. Прабабуся по материнській лінії могла болячки заговорювати, звірі її розуміли. Поїхали якось зимою в ліс наші родичі по дрова. Аж глядь, вовк сидить під деревами. Полякалися. А прабабця до вовка: "Ти чого тут розсівся? Ану йди геть!" Вовк піднявся й пішов. Тварини і мене люблять.

— Вона така вродилася, — каже про доньку Марія Калениківна, 54 роки. — Ще коли підлітком була, у село приїхали два екстрасенси-чоловіки. Людей повен клуб набився. Вони викликали на сцену, гіпнотизували. Вийшла і Оля. Всі позасинали, а її не бере. Що вони не робили — марно. У 12 років несла ложки й розсипала. Кинулася збирати, а одна й прилипла до руки. Посильнішав дар, коли донька вогненну кулю побачила. Вона рухалася он звідти, з-за Снова, — показує рукою. — Серед ночі на лугу було видно, як удень. Ми спочатку думали, що хтось великим ліхтарем світить, у дачника мед краде.

Ольга вивчилася на майстра виготовлення ковбасних виробів, два роки працювала бухгалтером у сільській конторі.

— Врем"я було таке, що грошей не платили. То я пішла з роботи: вдома більше гектара землі, корова, порося, качки, кури. А з доходу лише мамина пенсія.

— У місто податися не хотіла? — запитую.

— Без житла і без грошей? Я в матері одна, і вона в мене. Батько жив окремо, помер. Лічної жизні ніякої — у селі чоловіки або малолітки, або п"яниці. Та й за роботою ніколи в голову важким думкам лізти.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Неруш знімає біль руками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути