понеділок, 07 квітня 2008 14:14

Ольга Ліщенюк учетверте виходить заміж

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Вінницька таксистка Ольга Ліщенюк із громадянським чоловіком Леонідом Бабичем (ліворуч) та в. о. директора місцевого таксі ”Роман”  Віктором Гудзем
Вінницька таксистка Ольга Ліщенюк із громадянським чоловіком Леонідом Бабичем (ліворуч) та в. о. директора місцевого таксі ”Роман” Віктором Гудзем

44-річна Ольга Ліщенюк із міста Калинівка Вінницької області зачиняє двері останньої моделі "Лади-Пріорі". Вона — єдина жінка в районі, яка працює водієм таксі. Права отримала, коли 1997 року купила "москвич".

— Тут болєє-мєнєє можна заробити, — зізнається Ольга. — Пасажир у машину сідає, зразу витріщає очі. Хтось обрадується, а інший боїться — бо жінка за рульом. Але вговарюю, потім ще й телефон беруть.

— Ночами звонять, — обурюється на задньому сидінні 27-річний чоловік Ольги Леонід Бабич. Він теж таксист. — За те, що встроїлась на таку роботу, треба в угол поставити.

Конфліктів із пасажирами жінка не пригадує. Буває, тікають і не розраховуються. За якогось мати гроші принесла. 13 березня Ольга купила нове авто у кредит, доти орендувала машину. Каже, треба на себе працювати.

— У неї стільки клієнтів та поклонніків, що за оренду завжди вчасно платила, — зауважує 38-річний Віктор Гудзь, виконувач обов"язків директора місцевого таксі "Роман".

На вигляд Ользі можна дати не більше 30 років.

Після школи вона пересилала телеграми на пошті. Батько помер, коли їй було 7, мати — торік. Уперше вийшла заміж у 17 років, народила доньку Вікторію. Тепер тій 25, мешкає в гуртожитку. Працює перукаркою. Коли їй був рік, Ольга подала на розлучення. Згадує, що чоловік не хотів працювати.

За те, що встроїлась на таку роботу, треба в угол поставити

— Казала: не підеш на роботу, я з тобою розведуся. А він узяв гітару і заграв мені прощальний марш. На другий день пішла до матері. Через рік вийшла заміж вдруге. З цим прожила 22 роки. Виховали доньку Ірину. Чотири рази з ним розводилася. Донька живе з ним. Погрожує, якщо вона буде зі мною общатися, то вижене з дому.

Щоб не бути залежною від чоловіка, Ольга влаштувалася касиром у міськраді. У райвійськкоматі оформлювала особові справи офіцерів і призовників. Згодом вирощувала в теплицях огірки та помідори. Тоді захворіла на рак.

— Думала, помру. Ще року нема після другої операції. Уже попереджала, щоб хустку не вдівали, а накрасили, коли будуть хоронити. Навіть подарила тому чоловіку половину квартири, — ділиться Ольга.

Про третього чоловіка не хоче згадувати. Каже, був випадковим у її житті. Із Леонідом Бабичем  познайомилися в черзі на здачі яблук. Живуть у цивільному шлюбі. Знімають у Калинівці однокімнатну квартиру за 180 грн. Планують побратися, щойно Леонід отримає довідку про розірвання попереднього шлюбу. Він має 6-річну доньку Аліну.

Ольга з Леонідом уже розподілили сімейні обов"язки.

— Стірка моя, уборка його, — зазначає жінка. — Він о п"ятій ранку може встати і посуду мити.

1963, 10 листопада — Ольга Ліщенюк народилася в Калинівці
1979 — закінчила дев"ять класів, навчалася у школі робітничої молоді
1980 — вийшла заміж
1983 — народилася донька Вікторія; за рік Ольга розлучилася
1985 — вийшла заміж вдруге
1991 — народилася донька Ірина
2007 — влаштувалася таксисткою, виїздить на роботу через день; доти працювала на пошті, у міськраді, в райвійськкоматі, вирощувала в теплиці овочі
2008 — купила авто "Лада-Пріорі"

Зараз ви читаєте новину «Ольга Ліщенюк учетверте виходить заміж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути