вівторок, 19 березня 2019 05:46

Олена Корзенюк ніколи не стригла волосся

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Киянка Олена Корзенюк миє волосся раз на тиждень. Розчісує лише вранці, з допомогою матері справляється за 20–30 хвилин
Киянка Олена Корзенюк миє волосся раз на тиждень. Розчісує лише вранці, з допомогою матері справляється за 20–30 хвилин

— Улітку Олена мала волосся у 185 сантиметрів, за півроку відростила ще півметра. Не очікували такого результату. Порадив би медикам зацікавитися цим випадком, — говорить експерт Національного реєстру рекордів України 47-річний Віталій ЗОРІН.

12 березня він нагородив 15-річну Олену Корзенюк із Києва — нову рекордсменку у категорії "Найдовше дитяче волосся". Вона має косу завдовжки 2,35 м.

Рекорд реєструють у столичному салоні краси поблизу площі Льва Толстого. Зібралися кількадесят людей. Біляве волосся Олени Корзенюк тримають чотири перукарі. Один із них вирівнює пасма гарячими щипцями.

— Уперше користуюся випрямлячем, — каже рекордсменка. Вона у білій сукні без рукавів. Коли на її волосся розпилюють спеціальний захисний засіб, прикриває обличчя долонями. Експерт просить дівчину стати на підставку. Для вимірювання довжини волосся застосовують метод скальпеля — рулетку прикладають від лінії росту на лобі до кінця найдовшого пасма.

— Часто запитують, чи стри­глася, — розповідає дівчина. — Це було лише раз. У 3 місяці священик обрізав пасмо на хрестини. Більшість батьків стрижуть дитину у рік. Мені цього не робили. У 5 років запитали, чи хочу обрізати косу. Відмовилася. Після того більше не пропонували. Отак росло-росло, а потім помітили, що волосся довше, ніж у інших. Ніяких спеціальних вітамінів не п'ю. Їм звичайну домашню їжу.

На розчісування і заплітання щоранку витрачаю 20–30 хвилин. Допомагає мама, бо сама роблю це вдвічі довше. Більше волосся не чіпаю, навіть перед сном. Мию його раз на тиждень. Заплетена коса жирніє повільніше. 250 мілілітрів шампуню вистачає на два рази. На сушку беру чотири-п'ять рушників. Висихає за півдня. Феном не користуюся. Якось один купили — спалили одразу, бо довго працював. Ніякої спеціальної косметики не використовую, лише кондиціонер для легшого розчісування.

Олена Корзенюк навчається у Київському інституті ім. Рейнгольда Глієра. Збирається стати співачкою.

— Біляве волосся такої довжини, як у рекордсменки, відростити важко, — каже стиліст Юрій Царьов, 41 рік. — Його гранична довжина росту менша, ніж у темного. Передусім труднощі виникають, бо світлі пасма плутаються, а кінчики січуться. Олена цим не страждає, це її генетична особливість. Радив би їй зніматися у рекламі, бо її волосся має гарний солом'яний відтінок.

Попередній рекорд у цій номінації належав Кароліні Червонюк з Одеси. Встановила його 2013-го. Дівчині тоді було 8 років, мала косу завдовжки 135 см. Серед дорослих найдовше волосся має 29-річна Христина Кречківська з Дрогобича на Львівщині. Її рекорд зафіксували влітку 2016-го. Тоді у жінки була 2,45-метрова коса.

— Пропонуємо Олені подавати заявку до Книги рекордів Гіннеса, — каже Віталій Зорін.

Зараз ви читаєте новину «Олена Корзенюк ніколи не стригла волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути