Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2012 06:00

Олександр Зубко загинув у Ліберії

Автор: фото з РОДИННОГО архіву
  За день до смерті миротворець Олександр Зубко дзвонив матері. Був веселий
За день до смерті миротворець Олександр Зубко дзвонив матері. Був веселий

22 жовтня справили дев'ятини по старшому лейтенантові киянину 25-річному Олександру Зубку. Він загинув у Ліберії. Бувмиротворцем у 56-му гелікоптерному загоні Збройних сил України під егідою ООН.

Олександр потрапив у аварію. Його автомобіль прямував зі столиці Монровія до аеропорту "Робертс". Деталей не розголошують.

— Санєчка cпочатку був у захопленні. Казав, що ананаси на наші гроші коштують 2 гривні, а лобстери — 40. А через два місяці говорив: "Тут звичайна битовуха. Дуже жарко, весь час ідуть дощі. Життя минає", — розповідає знайома 22-річна Марина Кондратьєва.

2009-го Олександр Зубко закінчив військовий інститут телекомунікацій, працював із засекреченою інформацією. Тіло зберігали в столиці сусідньої Республіки Гана — Аккра, бо у Ліберії немає моргів. Разом із 275 нашими миротворцями він мав бути в Африці до лютого 2013-го. Мав у Києві дівчину, розійшлися два роки тому. Мати Валентина — фармацевт, батько Сергій — водій "швидкої". Живуть в київському Академмістечку.

29 жовтня справлятимуть дев'ятини з дня смерті 74-річного Михайла Візіра із села Попівка Миргородського району Полтавщини. Помер від інсульту. Тримав пасіку на 20 вуликів. Понад 15 років працював ветеринаром у місцевому колгоспі. Міг за зовнішністю тварини визначити її власника. Взимку на виклики добирався крізь замети власним конем. Своїх дітей не мав, виховував дружининих.

5 листопада відзначать сороковини по 47-річній Ользі Барді із села Каленики Решетилівського району на Полтавщині. Померла від раку легенів. Працювала на заміні вихователькою дитячого садка "Сонечко". Допомагала сусідам, ділилася саджанцями для городу. Разом із чоловіком-інвалідом звели дім. Ольга Вікторівна мала двох синів. Молодший ходить у третій клас Калениківської школи. Старший помер 10 років тому. Гуляючи, впав і сильно забив голову. За ним довго тужила.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Зубко загинув у Ліберії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути