вівторок, 17 січня 2017 00:10

Олег Стасій підірвав себе гранатою

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com
  Олег Стасій із Помічної Добровеличківського району Кіровоградщини брав участь в АТО з червня 2016-го
Олег Стасій із Помічної Добровеличківського району Кіровоградщини брав участь в АТО з червня 2016-го

– Незадовго до смерті Олег розповідав матері, що йому наснився дивний сон. Ніби приїхав додому, а до хати зайти не може. Та мати заспокоювала. Мовляв, він хоче додому, тому й сниться таке, – розповідає Ніна Семашко з Помічнянської міської ради.

6 січня справили дев'ятини за бійцем АТО 21-річним Олегом Стасієм із Помічної Добровеличківського району Кіровоградської області. 29 грудня майже о 3:00 хлопця знайшли мертвим на місці служби біля села Гнутове Маріупольського району на Донеччині. Підірвав себе гранатою, помер від крововтрати й осколкових поранень.

– Олег був веселий хлопець. Суїцидальних настроїв не мав. Тому його смерть стала шоком. Напередодні він дзвонив до друзів. Казав, збирається на свята у відпустку додому. Чекав, коли підпишуть наказ, – розповідає Ніна Василівна. – Батьки не вірять у його самогубство. Написали заяву до Волноваської прокуратури, аби з'ясували всі обставини смерті сина.

Олег Стасій після школи закінчив залізничне училище. Працював у локомотивному депо та будівельному монтажному управлінні. 2015 року його призвали в армію. Після її проходження пішов служити за контрактом. Із червня 2016-го перебував у зоні АТО. Був єдиною дитиною в матері 45-річної Любові Василівни.

– Батьки давно розлучилися. В тата є інша сім'я, донька. Мама працює реалізатором на ринку. Постійних заробітків не має. Олег присилав їй щомісяця 1500–2000 гривень.

– Ховали його у відкритій труні. Була відірвана кисть і посічене осколками обличчя. Батюшки відспівували хлопця. Бо немає певності у тому, що написано в повідомленні про смерть. Ховали як героя. З усіма військовими почестями й оркестром, поряд з іншим загиблим учасником АТО.

Зараз ви читаєте новину «Олег Стасій підірвав себе гранатою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути