четвер, 10 вересня 2009 08:00

Олег Скрипка утопив літак-вишиванку в річці

Автор: фото з сайту www.drugoi.livejournal
  Конструктор порадив музикантові Олегу Скрипці відхилитися назад, щоб літак-вишиванка пролетів якнайдалі
Конструктор порадив музикантові Олегу Скрипці відхилитися назад, щоб літак-вишиванка пролетів якнайдалі

Під час конкурсу найхимерніших літальних апаратів "Летюча вишиванка" 45-річного музиканта Олега Скрипки впала у воду в московському річковому порту Строгіно.

— Була думка зробити аналог килима-літака, — каже Скрипка. — Хотів спочатку, щоб цю літаючу конструкцію назвали літак "Козак Мамай", але в Росії навіть не чули про такого. А вишиванку знають усі.

Скрипка літав під жовто-блакитним прапором. "Летючу вишиванку" зіштовхнули з 6-метрової рампи. Олег тримався за металеві поручні. Пролетів 8 м і плавно сів на воду.

— Там глибоко, метрів 6 чи 7. На мене наділи корковий жилет, щоб не потонув. Навіть не намокнув, лише в черевики води набрав. Планерував уперше.

Літальний апарат конструювали у Київському бюро ім. Антонова. Розмах його крил — 8 м, вага — 70 кг.

— Його зробив молодий інженер Дмитро, прізвища вже не згадаю, з суперлегкого пластика й авіаційного металу. Тому й пролетів найдалі. Решта відразу сокирою плюхалися у воду, бо центр ваги їм ніхто не розраховував. Мені Діма пояснив: коли тебе штовхають — відхилися назад, щоб літак на повітря сперся.

У небо піднялися 30 апаратів. Серед них — "Жук-бандит", "Повітряна ванна", "Летючі цицьки". Рештки літаків із води піднімали краном і складали на березі. Потім вивезли на смітник.

Останню сорочку купив за 200 гривень

— Вишиванки — це наш бренд. Іще крутіший, ніж сало, — каже Олег Скрипка. — У мене повна шафа вишитих сорочок. Навіть рахувати не беруся: 30 чи 50. Однієї вишиванки на три-чотири концерти вистачає. Я ж не стою як укопаний: плигаю, танцюю, кричу, потію.

Останню вишиванку музикант купив 23 серпня на День прапора на ярмарку в козацькому селищі Мамаєва Слобода в Києві. Узяв лляну, розшиту голубими нитками, за 200 грн. Не торгувався.

Зараз ви читаєте новину «Олег Скрипка утопив літак-вишиванку в річці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути