четвер, 23 липня 2020 00:10

"Обіцяла коханому перед смертю, що більше заміж не піду"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Донька хоче розійтися з чоловіком, — розповідає у листі львів'янин Роман, 52 роки. — Зять каже, що Наташа має іншого. Запив, хворіє, ніде не працює. Ми з дружиною почали сваритися. Маю проблеми зі слухом. Коли він до мене повернеться? У хаті все пропадає. Де шукати документи на мій дім у селі?"

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Сканує долонею фото Романа — вусаня в білій сорочці.

— Донька піде від чоловіка, якщо той сидітиме, склавши руки. Може утримати кохану. Для цього достатньо зав'язати з випивкою, влаштуватися на роботу й приносити в сім'ю гроші. Повернути слух самотужки не вдасться. Народні засоби навряд чи допоможуть. Зверніться до лікаря. Тоді є шанс запобігти посиленню глухоти. Доведеться купити слуховий апарат. Це спростить вам життя. Документи на хату знайдете восени. Не поспішайте виставляти на продаж, бо ціни впадуть.

"Три роки тому всиновила трьох племінників, — пише вінничанка Анастасія Володимирівна, 54 роки. — Сестра померла від раку, її чоловік не виходить із запоїв. Йому байдуже, де його діти і що з ними буде. Маю своїх сина і доньку. Вони дорослі, скоро створять власні сім'ї. На роботу піти не можу, бо дітям потрібні опіка й догляд. Усе було добре, доки не почалися проблеми зі старшим племінником. Саня попав у погану компанію. Двічі втікав із дому. Тепер воджу його до психолога. Живу сама, хоча подобаюся одному чоловікові. Він не боїться брати мене з трьома дітьми. Має гарну роботу, допомагає грішми. Пропонує стати йому дружиною, а я не можу. Обіцяла коханому перед смертю, що більше заміж не піду".

Біоенергетик запалює свічку. Обводить нею навколо фото кучерявої білявки в зеленому халаті. На руках тримає 5-річну дівчинку.

— Сходіть на могилу чоловіка. Там отримаєте відповідь на своє питання. Подасть знак, що робити далі. Не такого майбутнього він бажав для вас. Самотужки ставити на ноги трьох племінників важко. Варто погодитися на шлюб із чоловіком, який зараз турбується, підтримує морально й матеріально. Старші діти не будуть проти такого союзу. Молодшим — потрібні батьківська опіка й настанови.

"Онук Тарас пів року тому почав зустрічатися із вдвічі старшою жінкою, — пише 67-річна Юлія Семенівна із Вінницької області. — Думала, це захоплення триватиме кілька місяців, а він взяв і освідчився. Йому 18, а їй 35. Яке може бути весілля? Не уявляю, що між ними спільного".

— Діти поберуться до кінця літа. Не втручайтеся в їхнє сімейне життя. Онук свого рішення не змінить. Вас лякає не вік невістки, а її донька від першого шлюбу. Та молодятам це не стане на заваді. Матимуть спільних дітей. Тарас дівчинку удочерить, бо любить, як рідну.

"Донька Олена в дитинстві важко перехворіла, — пише 48-річна Валентина з Київської області. — Їй зараз 24. Чи скоро вийде заміж? Син закінчив дев'ятий клас, але досі не визначився, куди поступати. Хоче бути воєнним або поліцейським. Чи світить нам університет?"

Вкладає паспортні фото дітей.

— Боїтеся, що перенесена в дитинстві хвороба спровокує безпліддя. Але донька до 26 років візьме шлюб. За рік після весілля стане матір'ю. Тривога за долю дітей заважає вам побачити справжні потреби. Не підганяйте сина з вибором професії. Нехай залишається в школі і закінчує 11 класів. Гарно ­складе зовнішнє тестування і вступить до університету на ­бюджет.

"Живемо у квартирі, яка нам уже не належить, — розповідає в листі житомирянин Ігор, 39 років. — Сім років тому з дружиною взяли кредит і створили автомайстерню. Але бізнес мусили прикрити через конкурентів. Вони облаштувалися неподалік. Відбирали клієнтів, бо поставили нижчі ціни. Кредит не витягнули. Брали одну суму, а віддавати треба втричі більше. Колектори не дають спокою. Щотижня погрожують викинути на вулицю. Боїмося лишати житло без нагляду. Дружина на роботу йти не хоче, а мені здоров'я не дозволяє важко працювати. Може, все покинути і рвонути за кордон?"

Надсилає своє фото. Чоловік в окулярах-хамелеонах сидить за кермом джипа. Біоенергетик кладе долоню на знімок, заплющує очі.

— Квартиру рано чи пізно відберуть. Чекаєте на спадок від тещі. Але її нерухомість доведеться розділити зі швагром. Годі дивитися на світ крізь рожеві окуляри. Гроші самі до ваших рук не прийдуть. Щоб заробити на нове житло, вирушайте на роботу за кордон із дружиною. Так швидше накопичите необхідну суму. Новий бізнес починайте не раніше 2022 року. Тоді зірки сприятимуть збагаченню.

Зараз ви читаєте новину «"Обіцяла коханому перед смертю, що більше заміж не піду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути