четвер, 25 березня 2010 21:40

Небажана дитина народиться відлюдькуватою

Автор: фото з архіву Марини Воробій
  Цілителька Марина Воробій із Сум радить не дізнаватися стать дитини в утробі матері
Цілителька Марина Воробій із Сум радить не дізнаватися стать дитини в утробі матері

68-річна цілителька Марина Воробій із Сум лікує дітей і жінок.

— До мене часто приходять вагітні, — каже Марина Георгіївна. — Дехто просить змінити стать дитини в утробі. Одна Оксана була. Вона вагітна хлопчиком. Плачеться мені, що хоче дівчинку. Я не Бог, щоб таке робити. Якщо відомо, що буде хлопчик, а хотіли дівчинку, то краще змінити своє бажання. Якщо носити дитину й не хотіти її, вона відчує це. Народиться відлюдькуватою. Я завжди раджу своїм пацієнткам не дізнаватися стать до пологів, щоб не порушувати таїнство дітородіння.

У Київ Марина приїхала до старшого брата Миколи. Каже, що забобонів про вагітних навчилася від бабусі, яка на селі була повитухою.

— Не можна нікому, крім майбутнього батька, розповідати про вагітність, доки не буде помітно живіт, — розповідає, підіймаючись сходами на другий поверх столичного ресторану "Кофехаус". —  Колись існувала ціла система обрядів, які допомагали жінці приховати вагітність від злих духів і "поганого ока". Вона переодягалася в чоловіка і працювала нарівні з усіма до самих пологів.

Марина Георгіївна замовляє каву. Сідає за стіл під вікном.

— Афішувати вагітність не можна доти, доки є ризик викидня, а це приблизно до чотирьох місяців. Жінці в першому триместрі вагітності треба остерігатися людей, які оточують її пильною увагою. Вони можуть наврочити й тоді будуть важкі та тривалі пологи. Нікому не можна повідомляти про день народження дитини. Таємні пологи протікатимуть легше.

Каже, що майбутнім матерям не можна дивитися на пожежі й потворне.

Погано називати дитину на честь покійного, який рано пішов із життя або наклав на себе руки

— Краще уникати зустрічей із негарними людьми. Коли моя бабуся ходила вагітна моєю тіткою, задивилася на одне циганча. Через це в нашій сім"ї, де всі споконвіку були світловолосі, народилася чорнява дівчинка. Не можна дивитися на пожежі й на вогонь, тоді дитя може температурити після пологів. Жінці треба уникати похоронів і не дивитися на покійників, бо дитина буде перевертатися в животі, народиться нервовою. У старовину казали, що від цього можуть народитися мертві дітки.

Тим, хто в"яже і вишиває, радить на дев"ять місяців відмовитися від цього.

— Бо немовля може заплутатися в пуповині. І купувати речі до пологів не слід. Хай хто говорить, що треба заздалегідь готуватися, я з цим не згодна. Підгузки і пелюшки можна купити наперед. Решту речей нехай докуплять рідні після народження дитини. Також погано, якщо дитячий візочок стоятиме вдома до пологів.

Просить вагітних не фотографуватися з оголеним животом.

— Зірки цим забобоном брєзгують, позують фотографам і художникам. Але показувати оголене тіло жінці не варто. На таких фото найлегше поробити чи накласти порчу. До хрещення не показуйте немовля чужим. Його ангел ще не має сили, щоб захистити від злих поглядів і приговорів.

Два місяці тому Марина зустрілася з породіллею, яку підтримувала під час вагітності.

— На сьомому місяці вона впекла руку кінчиком праски. Дитина народилася з родимим п"ятном у вигляді трикутника на руці. Одна народжувала торік улітку. За тиждень до пологів облилася гарячим компотом із вишень. У дитини на рученятах було дві родимки розміром із вишню.

Радить вибирати дитині ім"я до народження.

— Про всяк випадок оберіть одне чоловіче, а одне жіноче. Не називайте в честь когось. Не має імен поганих і хороших. Усі гарні, усі мають свою історію. Погано називати дитину на честь покійного, який рано пішов із життя або наклав на себе руки. Попросіть священника освятити візок і речі немовляти.

Вагітним не можна схрещувати ноги

1. Під час вагітності небажано сидіти, схрещуючи ноги, бо при такому положенні тіла порушується кровообіг. Це може призвести до варикозного розширення вен.

2. Кажуть, що під час вагітності не слід піднімати руки вище голови —тоді маля заплутується в пуповині. Насправді тут немає жодного взаємозв"язку.

3. Нібито вагітним не можна підстригати волосся. Кажуть, що, відрізаючи його, майбутня мама вкорочує життя дитині. Це неправда. Під час вагітності в багатьох волосся стає тонким і ламким, січеться і випадає. Щоб поліпшити його стан, бажано регулярно підрівнювати кінчики. На дитині це ніяк не позначиться.

Зараз ви читаєте новину «Небажана дитина народиться відлюдькуватою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути