вівторок, 30 жовтня 2018 05:10

Не люблю в Україні лише кріп

— Уперше приїхав в Україну 15 років тому до друзів. Вони запрошували кілька разів у гості. Погодився, бо було соромно вкотре відмовлятися. Але швидко зрозумів, що помилився в одному — приїхати варто було набагато раніше, — каже 46-річний Пол Ніланд із Дубліна, Ірландія. Говорить російською мовою з незначним акцентом. 15 років живе у Києві.

— Досі пам'ятаю свій перший день в Україні. Приїхав узимку вночі, коли нічого не було видно та поселився поблизу майдану Незалежності. Коли прокинувся, вирішив пішки оглянути місцевість. Так натрапив на парк, звідки відкривається краєвид на Дніпро і Труханів острів. Мені перехопило подих. Тоді знайшов Хрещатик. Вулицею гуляли люди, грала музика, незважаючи на будній день. Атмосфера настільки вразила, що вирішив пожити в Україні.

Після переїзду почав вивчати мову. Колись спілкувався із партнерами через перекладачів. Тому знав, що переклад не завжди буває детальний, може змінюватися сенс сказаного. Хотів спілкуватися без посередників. Спеціальних уроків не брав. Просто сприймав на слух і намагався запам'ятати слова, які чув. Багато слів вивчив під час Революції гідності. Якщо чув незрозуміле, перепитував, що воно означає.

Ключовим моментами в Україні для мене стали дві революції. Під час помаранчевої жив неподалік майдану Незалежності. Щовечора чув, що відбувається. Виходив підтримати людей. Коли почалася Революція гідності простояв на Майдані 89 днів від початку й до кінця. Намагався побільше спілкуватися з людьми. Після того вирішив захищати Україну в інформаційній війні. Адже за кордоном через мовний бар'єр отримують про це мало інформації. Тож безкоштовно писав про те, що відбувається, в англомовні видання. Наводив факти, щоб за кордоном також дізналися правду — ведеться війна Росії проти України.

Маю видавництво. Разом із волонтерами допомагаю ветеранам АТО. Відкриваємо національну гарячу лінію для бійців і їхніх сімей, де вони можуть отримати психологічну підтримку.

Не люблю в Україні лише кріп. Його тут додають майже всюди. Якось замовив у офіціантки страву без нього, а вона каже: "Це корисно".

Зараз ви читаєте новину «Не люблю в Україні лише кріп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути