пʼятниця, 11 лютого 2011 04:00

Наталія Розинська любить салат із авокадо та гарбузового насіння

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Телеведуча Наталія Розинська нарізає помідори для страви ”Баклажани по-французьки”
Телеведуча Наталія Розинська нарізає помідори для страви ”Баклажани по-французьки”

Телеведуча 29-річна Наталя Розинська на кухні своєї квартири готує улюблену страву "Баклажани по-французьки". На гарнір — картопляне пюре.

— Уже сьомий рік не їм м'ясних, рибних і молочних продуктів, — розповідає Наталія, обсмажуючи баклажани. — Якось поїхала у Тибет і мусила на пару днів відмовитись від м'яса. Зрозуміла, що без нього мені краще.

Доки вариться картопля, телеведуча змішує в тарілці вегетаріанський майонез із часником та лимонним соком.

— Соус для баклажанів можна ще робити з кефіру та гірчиці, додавши трохи лимонного соку та часнику. Ним змащую смажені баклажани і по одному викладаю їх на деко. Щоб не пригоріли, можна застелити дно фольгою або полити олією.

Ножем Розинська нарізає помідори. Потім по шматку викладає їх на соус і притрушує потертим сиром. Ставить у духову на 10 хв. при температурі 200 градусів. Каже, треба включати режим, який дає більше гарячого повітря зверху.

У картопляне пюре замість масла кладе італійський сир "Маскарпоне".

— Буває, додаю цвітну капусту і броколі. Але це не всім подобається.

Розминаючи картоплю, Наталія дає рецепт улюбленого салату.

— Наріжте помідори, огірки, авокадо, листя зеленого салату та зелень. Всипте у салат гарбузове насіння. Можна додати сиру цвітну капусту, розділивши на маленькі частинки. Вона створює ефект горішків. Заправте майонезом або оливковою олією.

Друзів Наталія найчастіше пригощає теплим салатом. Його краще готувати взимку і їсти, доки не охолов.

— У "скороварку" ріжу великими шматками моркву, цвітну і брюссельську капусту. Додаю варену білу квасолю та довгу зелену спаржу. Заливаю водою, варю 5 хвилин. Готові овочі пересипаю в миску, заправляю олією, спеціями та цибулею. Люблю ще готувати вегетаріанський борщ. Варю, як традиційний, але замість м'яса додаю багато білої квасолі. Перед тим замочую її і варю до напівготовності.

Продукти Наталія Розинська купує сама, зазвичай на Володимирському ринку.

— Якісну їжу подають лише в супердорогих ресторанах. Мені більше подобається їсти вдома. Смачно готують у французькому ресторані картопляне пюре і смажені гриби.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Розинська любить салат із авокадо та гарбузового насіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути