середа, 06 липня 2011 06:45

Найвищого українця прооперували

Автор: фото: REUTERS
  Найвищий українець Леонід Стадник працює ветеринаром. Зараз його зріст — 2,57 метра
Найвищий українець Леонід Стадник працює ветеринаром. Зараз його зріст — 2,57 метра

Найвищому українцю ветеринару 40-річному Леонідові Стаднику із села Подолянці на Житомирщині прооперували аденому гіпофіза у столичній клініці "Феофанія". Лікарі кажуть, що після неї він не ростиме. Бо вироблення гормонів росту нормалізується. Зараз зріст Леоніда Стадника — 2,57 м.

— Перш ніж робити операцію, ми довго готувалися, — говорить Олександр Возняк, керівник центру нейрохірургії. — Врахували всі фізичні дані хворого. У нього великі легені, тому ми замовили спеціальний апарат штучного дихання. Знайшли анестезіолога, що робить наркози людям, вага яких понад 200 кілограмів. Оперували двоє українських лікарів та один американський. Професор Вільям Колдвел з університету Солт Лейк Сіті американського штату Юта приїжджав до України для участі у науковому семінарі. Коли йому запропонували взяти участь в унікальній операції, одразу погодився.

Пухлину видаляли через ніс за допомогою мікроскопа й ендоскопа. Лікарі оцінюють стан пацієнта як задовільний. За кілька днів його випишуть з лікарні.

Леонід Стадник почав посилено рости з 12 років, після операції з видалення доброякісної пухлини у головному мозку. Тоді зачепили гіпофіз. Він носить взуття 62-го розміру та одяг 70-го. Шиє його на замовлення. Найвищим українцем був визнаний 2007 року.

Зараз ви читаєте новину «Найвищого українця прооперували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути