четвер, 08 жовтня 2009 18:13

Найстарша людина в світі майже не їсть і не розмовляє

Минулого тижня 115-річчя відзначив настоятель буддійського монастиря на тайському острові Пхукет Луанг Фе Суфа. Він найстарший житель Землі.

— Луанг Фе Суфа народився в позаминулому столітті, — розповідає послідовник Сува Луасу Янмай, 70 років. — Він вважає, що дожив до такого віку, бо мало їсть, мало говорить, якщо каже — то тільки правду. Він не курив, не пив спиртного та не вживав лайливих слів. За кожен прийом їжі робить не більше дев"яти ковтків, не їсть перченого та солоного. Не може відмовити собі в десерті — солодкій рисовій каші.

Учні Суфа домагаються, аби ім"я їхнього вчителя включили до Книги рекордів Гіннеса.

Іще недавно найстаршими жителями були українець із Львівської області Григорій Нестор, 117 років, помер 2007-го, і британець, ветеран Першої світової війни 114-річний Генрі Еллінгем. Його не стало 2008-го.

З-поміж жінок найбільш поважного віку досягла японка Кама Тінен, їй 114. Темношкіра американка 116-річна Гертруда Бейнс і португалка 115-річна Марія де Жесус померли у вересні.

Зараз ви читаєте новину «Найстарша людина в світі майже не їсть і не розмовляє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути